Kiekko-Espoolle kauden ensimmäinen tappio - "Paras HIFK, jonka olen koskaan nähnyt"

02.03.2022

Kiekko-Espoon voittoputki katkesi karulla tavalla, kun paikallisvastustaja HIFK kävi hakemassa tylyn 5-1- voiton Espoosta. Espoolaisten pelissä ei oikein mikään tahtonut onnistua, kun taas vierailijat onnistuivat miltei kaikessa.

- HIFK oli todella hyvä ensimmäisen erän. Se oli paras HIFK, minkä olen koskaan nähnyt, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen tunnusti.

Vierasjoukkue otti kuskin paikan heti avauserästä lähtien, kun taas kotijoukkueen peli takkuili. Siitä oman osansa kertoivat myös ottelun avauserän torjunnat, joita espoolaisvahti Tia Pajarisella oli virkasiskoaan enemmän. Näin ei usein ole ollut Kiekko-Espoon peleissä.

- Me olimme ihan lapasia ensimmäisessä erässä. Kaveri vei meitä kuin mätää kukkoa. Uskalsi pelata ahtaisiin väleihin, syötti hyvin, pelasi maalia kohti. Kyllä me siinä ensimmäisessä erässä paljon tätä peliä hävittiin, Haapanen myönsi.

Tappioista ei koskaan voi tykätä, mutta Haapanen löytää tästä kauden ensimmäisestä tappiosta myös jotain hyvääkin.

- Tämä on hyvää oppia kohti pleijareita. Niin kuin edesmennyt isäni sanoi, mikään puu ei taivaaseen asti kasva. Nyt se katkesi tähän, se voittokulkumme, ja uskon, että tässä on siemen meidän uudelle tulemisellemme, Haapanen käänsi katsetta jo tulevaan.

Kiekko-Espoon pelit jatkuvat viikonloppuna, kun Tapiolaan vieraaksi saapuvat ensin lauantaina Oulun Kärpät ja sitten sunnuntaina Kuortane. Lauantain kamppailu alkaa kello 18:15.

Teksti: Joni Hildén