Kiekko-Espoolle neljäs perättäinen runkosarjan voitto - Zielinskalle uran ensimmäinen kypärätemppu

20.03.2022

Kiekko-Espoo voitti neljännen kerran peräkkäin runkosarjan. Runkosarjan voitto varmistui, kun runkosarjan viimeisellä kierroksella TPS kaatui vieraissa 7-4. Espoolaiset lähtivät otteluun hieman muuttuneella kokoonpanolla verrattuna perjantaihin.

- Muutokset toivat positiivista energiaa, kun perjantain pelissä huilanneet Janina Aro ja Siru Lehtopelto muodostivat ketjun Anni Montosen kanssa. Kolmantena ketjuna pelannut ketju, olikin meidän taistelumme ruumiillistuma ottelun ensimmäisessä erässä, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen iloitsi.

Espoolaisten peli oli ihan eri näköistä kuin se oli perjantaina ja joukkueesta paistoi halu voittaa. Esiin nousi myös kolmosketjun lisäksi esille maalien makuun viime aikoina päässyt Julia Zielinska, joka iski ottelussa kypärätempun. Kypärätemppu oli Zielinskalle uran ensimmäinen Naisten Liigassa.

Espoolaisille voitto merkitsi siis runkosarjan voittamista ja kotietua aina kauden loppuun saakka, niin pitkälle kuin joukkue pelaa.

- Pidän runkosarjan voittamista mainiona juttuna ja hienoa lähteä kevään pudotuspeleihin runkosarjan ykkösenä. Toki sillä ei yhtään voittoa tai kiinnitystä saa, mutta kotiedun se tarjoaa niin pitkälle kuin se on saatavissa. Innolla pleijareita odotellaan, Haapanen toteaa.

Espoossa runkosarjan voittoa on juhlittu nyt neljä kertaa peräkkäin. Ensin Bluesin nimellä voitot tulivat kaudella 2018-2019 ja sitten Kiekko-Espoon nimellä kausilla 2019-2020, 2020-2021 ja 2021-2022. Kun espoolaisryhmä on totellut nimeä Kiekko-Espoo, ei se ole vielä kertaakaan hävinnyt runkosarjaa.

Pudotuspelit käynnistyvät 26. maaliskuuta, jolloin Kiekko-Espoo kohtaa kotikentällään Tapiolassa KalPan kello 12:45 alkavassa ottelussa.

Teksti: Joni Hildén