Kiekko-Espoolle täysi pistepotti Turusta - Pajarisen kauden neljäs nollapeli

16.01.2021

Kiekko-Espoon vierailu Turussa oli onnistunut, sillä matkaan lähti täysipistepotti 5-0- voitolla. Ottelun voittomaalista vastasi Tinja Haukijärvi ja viimeisestä maalista, keskiviikkona 200:n liigaottelunsa pelannut Reetta Valkjärvi.

- Pelattiin mielestäni ihan ok peli, ei nyt mikään kaikista paras peli ollut, mutta pystyttiin pelaamaan omalla tasolla. Alussa olimme vähän nukuksissa, mutta saatiin peli silti hyvin käyntiin ja maalivahti pelasi hyvin nollat siellä tänään pitäen meitä koko ajan voitossa kiinni, Valkjärvi toteaa.

Vierasjoukkueen maalissa pelasi viime aikoina paljon torjuntavastuuta saanut Tiia Pajarinen. Hän esitti jälleen kerran maalillaan varmoja otteita, kuten on tehnyt aiemmissakin kamppailuissa. TPS:ää vastaan pelattu nollapeli oli hänelle kauden neljäs.

- Joukkue pelasi hyvin. Tuli muutamia pahoja paikkoja, mutta ei sen kummempaa. Oli mukava pelata hyvin pelaavan joukkueen takana, Pajarinen kiittelee.

Pajarinen otti pikkaisen kipeää ottelun tuoksinnassa, kun TPS:n Estelle Duvin törmäsi häneen. Duvin ei saanut tilanteesta rangaistusta ja Pajarinenkin pystyi ottelua jatkamaan, vaikka hetkeksi jäi jäähän ottamaan happea.

- Vähän päähän osui joku vartalonosa, mutta ei siinä pahemmin sattunut, Pajarinen tuumaa.

Valkjärvelle 200 täyteen HIFK:ta vastaan

Keskiviikkona pelatussa paikalliskamppailussa espoolaisten varakapteeni Reetta Valkjärvi sai täyteen 200 ottelua. Hän on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt pelata jo kymmenen kautta Naisten liigassa. Pelikavereiden keskuudessa hän on hyvin pidetty.

- Retu on hyvä tyyppi. Vaikka saa 200 ottelua itselleen, ei se nouse hattuun. Vielä se on samanlainen työteliäs Reetta, mitä ennenkin. Ei sitä muuten huomaa kuin siitä, että on kokemusta ja on rauhallinen kentällä, Pajarinen kehuu.

Valkjärvi tuli Espooseen pelaamaan juniori-ikäisenä yhtä aikaa tällä hetkellä joukkueessa pelaavan Emma Nuutisen kanssa. Samanikäisen kaverin kanssa joukkueeseen tuleminen helpotti nuoren naisen alun sopeutumista joukkueeseen.

- Tosi hyvin otettiin joukkueeseen sisälle ja rookie-hommat tulivat tutuiksi. Se oli kiva, kun oli kaveri siinä kanssa, uskalsi rohkeammin olla oma itsensä nopeammin kuin olisi ihan yksin tullut. Meillä oli siellä muutama muukin junnu ja mielestäni tosi hyvin otettiin silloin vastaan, Valkjärvi muistelee.

Tämän vuoden joukkueessa on kanssa nuoria juniori-ikäisiä pelaajia, jotka ovat juuri siinä iässä, kun Valkjärvi oli aloittaessaan liigauransa. Vasta 24-vuotias konkaripelaaja on nähnyt rookie-touhuja jo useamman vuoden ajan. Hänellä on selvä mielipide siitä, miten hommat tänä päivänä eroavat hänen junnuvuosistaan.

- Kyllä mä sanon, että rookien hommat ovat paljon lepsumpia kuin mitä ne on ennen olleet, Valkjärvi täräyttää.

Juniorit saattavat olla konkarin kanssa eri mieltä, mutta siihen emme lähde nyt selvyyttä kyselemään. Varmaa on ainakin se, että Kiekko-Espoon urakka jatkuu myös viikon kuluttua, kun joukkue matkustaa kovassa vireessä olevan Ilveksen kimppuun.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Niklas Günsberg