Kiekko-Espoolle viikonlopusta täysi pistepotti

03.10.2021

Kiekko-Espoon viikonloppu täydentyi sunnuntaina 9-3- voitolla Kuortaneesta. Pohjanmaan kiertueen täysien pisteiden saavuttamiseen vaaditun voiton arkkitehtinä toimi Kiira Yrjänen, joka iski ottelussa kaksi maalia ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Pisteitä tuli jälleen kerran laajemmalla rintamalla, vaikkakin osa keräsi niitä enemmän kuten Sofia Nuutinen kahdella maalillaan ja yhdellä syötöllään. Laajalla rintamalla tulevat onnistumiset ovat lämmittäneet myös valmennusjohtoa.

Kiekko-Espoo on viime otteluissa onnistunut saamaan peliään kuosiin, joka on näkynyt myös tulostaululla. Siitä huolimatta rakennustyö on vasta kesken ja nyt ollaan valmennusjohdon mukaan vasta perustuksien valamisen vaiheessa. Työn jälki nähdään vasta keväällä.

Pohjanmaan kiertueen ottelut ovat olleet tuloksellisesti hyviä, mutta haittapuolena niissä on ollut se, että maalivahdeille ne ovat ollut hankalia pelejä, kun vetoja tulee vain harvoin. Minja Drufvalle kertyi ottelussa Kuortaneella vain 11 torjuntaa ja lauantaina Alexandra Väyryselle 22 torjuntaa.

Kontrasti on suuri, kun vertaa vastustajien torjuntamääriin. Sportin veskareille kertyi yhteensä 66 torjuntaa ja Kuortaneen maalivahti Emilia Kyrkkö oli kiekon tiellä 52 kertaa.

Pelit espoolaisilla jatkuvat ensi viikonloppuna, kun sunnuntaina Espooseen saapuu Kuortane. Ottelu Tapiola 2-hallissa alkaa kello 16:15.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Riku Eskelinen