Kiekko-Espoon alkuvuoden ottelut siirretty olympialaisten jälkeiseen aikaan

06.01.2022

Kiekko-Espoon alkuvuoden ottelut on siirretty olympialaisten jälkeiseen aikaan. Siirtoon päädyttiin yhteistuumin HIFK:n ja TPS:n kanssa huonontuneen koronatilanteen vuoksi. Kiekko-Espoon oli määrä pelata lauantaina 8. tammikuuta TPS vastaan ja 15. tammikuuta sekä 16. tammikuuta HIFK:ta vastaan.

- Ainahan pelaaminen olisi tietysti mukavaa, mutta tällä hetkellä on otettava turvallisuusseikat huomioon ja pelaajien turvallisuuden kannalta tämä oli paras mahdollinen ratkaisu, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen kommentoi.

Ottelusiirrot Kiekko-Espoon ja HIFK:n välillä katsottiin tarpeelliseksi sen vuoksi, koska molemmissa joukkueissa on suuri määrä pelaajia, jotka ovat mukana Pekingin olympialaisten valintaprosessissa ja siirroilla pyritään minimoimaan koronatartunnan riski olympiakandidaattien osalta. Kiekko-Espoolla ringissä on peräti kahdeksan pelaajaa.

- Meillä on Espoossa jo pitkään pyritty kehittämään olosuhteet ja toiminta niin, että tyttö- ja naisjääkiekkoilijat saavat parhaan mahdollisuuden kehittyä kohti kansainvälistä huippua. Tärkeintä on tukea pelaajia tässä työssä. Sen vuoksi olemme myös nyt pelaajien tukena ja haluamme taata olympiakandidaateille mahdollisimman riskittömän ympäristön ennen kisoja, Haapanen toteaa.

Aloite otteluiden siirtämiseen tuli Kiekko-Espoolta ja HIFK:lta, jonka jälkeen joukkueet olivat yhteydessä Jääkiekkoliittoon ottelusiirron pyytämiseksi. Kiekko-Espoo kävi keskustelua ottelusiirron osalta myös TPS:n kanssa, ja Turussa oltiin ottelun siirtämiselle myötämielisiä.

- Kiitos HIFK:lle ja TPS:lle sekä Jääkiekkoliitolle, että nämä otteluiden siirrot onnistuivat. Tällaisella yhteistyöllä pystymme viemään suomalaista naisten jääkiekkoa eteenpäin, Haapanen kiittelee.

Kiekko-Espoon ja HIFK:n väliset ottelut on siirretty pelattavaksi 2. maaliskuuta Espoossa ja 16. maaliskuuta Helsingissä. Kiekko-Espoon kamppailu kotona TPS:ää vastaan toteutuu 18. maaliskuuta. Espoolaisten seuraava ottelu pelataan 26. helmikuuta Oulussa Kärppiä vastaan.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Riku Laukkanen