Kiekko-Espoon mestaruusjuna puksuttaa - Laitinen "Olemme ottaneet oppia viime vuosista"

18.04.2022

Kiekko-Espoo jatkoi vahvoja otteitaan myös maanantaina, kun HIFK kaatui toisessa finaaliottelussa numeroin 6-2. Pirkkolassa pelatun ottelun yhdeksi sankariksi nousi espoolaisten tähtipuolustaja Nelli Laitinen, joka teki ottelussa maalin ja antoi kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

- Peli oli aika lailla samanlainen kuin eilen. Tiukka kamppailu ja saimme maalin siihen alkuun. Pitää kuitenkin muistaa, että yhdenkin paikan kun niille antaa, he kyllä rankaisevat sitten. Tässä nyt vaan nollataan ja keskiviikkona kotiin, Laitinen toteaa.

Keskiviikkona Kiekko-Espoolla on mahdollisuus katkaista ottelusarja, kun se johtaa otteluvoitoin 2-0. Katkaisupelit ovat olleet espoolaisille viime vuosina hankalia tai oikeastaan nimenomaan kolmannet ottelut, joissa on ollut katkaisunpaikka.

- Uskon, että olemme ottaneet oppia näistä vuosista, kun on ollut se kolmas peli hankala. Meillä on sen verran nyt kokemusta siitä pelistä, että pystymme keskiviikkona hoitaa homman kotiin, Laitinen uskoo.

Luotto joukkueella on kova siihen, että nyt tällä kertaa kolmannen ottelun kirous ei iske. Päävalmentaja Sami Haapasen mukaan valmistautuminen otteluun tehdään kuten muihinkin otteluihin, vaikka panokset ovatkin hivenen isommat.

- Ihmismieli on siitä ihmeellinen juttu, kun se ei ole ihan ytimessä se ajatus, on se aina välillä vaikeata. Me harjoittelemme huomenna, kokoonnutaan joukkueena tekemään töitä ja valmistaudutaan keskiviikon peliin kuten kaikkiin muihinkin tämän kauden peleihin, Haapanen paaluttaa.

Finaalisarjan kolmas ottelu, jossa panoksena on Suomen mestaruus, alkaa Tapiolan kakkoshallissa keskiviikkona 20. huhtikuuta kello 19:15. Nyt on edessä ottelu, jota et halua eikä kannata missata. Tule siis kannustamaan Kiekko-Espoo Suomen mestariksi!

Teksti: Joni Hildén