Kiekko-Espoon Naisten Liiga-joukkue ja OP Helsinki yhteistyöhön

23.09.2021
Kuva: 002 Production
Kuva: 002 Production

Kiekko-Espoon Naisten Liiga-joukkue ja OP Helsinki aloittavat yhteistyön kaudella 2021-22. Yhteistyön yhtenä palasena julkaisemme OP Helsingin tarjoaman kuukausiraportin joukkueen toimintaan, joka julkaistaan nettisivuillamme kuukausittain.

- Olemme iloisia siitä, että olemme jatkossa mukana myös naisten joukkueen matkassa. Tavoitteenamme on edistää lasten ja nuorten sekä lapsiperheiden hyvinvointia pääkaupunkiseudulla. Yhteistyömme kautta pyrimmekin tukemaan myös sitä, että mahdollisimman moni jääkiekosta kiinnostunut nuori pääsisi mukaan junioritoimintaan ja innostuisi liikunnallisesta elämäntavasta, sanoo OP Helsingin toimitusjohtaja Jarmo Viitanen.

Kuukausiraportti – Kiekko-Espoo tavoittelee 16:tta Suomen mestaruutta

Kausi 2020-21 päättyi viime keväänä Kiekko-Espoon mestaruusjuhliin Niiralan montussa, kun espoolaiset voittivat KalPan neljännessä finaaliottelussa. Suomen mestaruutta juhli joukkue, joka oli poikkeuksellisen kauden aikana hitsautunut tiiviisti yhteen.

Tulevalla kaudella espoolaisilla on selkeä tavoite, voittaa kuudestoista Suomen mestaruus Espooseen. Muun muassa tämän tavoitteen saavuttamiseksi OP Helsingin tarjoama tuki on joukkueelle todella tärkeä.

- Joukkueen tavoite on pelata Suomen mestaruudesta, mikä on osin menestyneen joukkueen perinteen tuomaa, mutta joukkueella on myös hyvä mahdollisuus siihen. Kun joukkue menestyy, niin yksilöt menestyvät rinnalla. Tavoitteena on pystyä viemään pelaajia eteenpäin omalla urallaan ja auttaa myös Kiekko-Espoon naisten Akatemia-joukkuetta saavuttamaan Mestis-paikan. Olympiavuonna haluamme tottakai myös auttaa olympiajoukkueeseen tähtääviä pelaajia saavuttamaan tavoitteensa, kommentoi joukkueen päävalmentaja Sami Haapanen.

Joukkueen kokoonpano on valmis - Minttu Tuominen kapteeniksi

Joukkueessa on tapahtunut muutamia muutoksia viime kauteen, kun Minttu Tuominen palasi kotiin ammattilaiskentiltä, Elisa Holopainen siirtyi Espooseen Kalpasta, Sanni Rantala ja Kiira Yrjänen Kuortaneelta, sekä Bianca Kanerva, Erica Grönlund ja Anna Mykkänen liittyivät joukkueeseen. Maalivahti Erica Jaskari jatkaa uraansa TPS:ssä ja Annina Rajahuhta ei ole vielä tehnyt päätöstä uransa jatkamisesta.

Kiekko-Espoon kapteenina kaudella 2021-22 toimii Minttu Tuominen ja varakapteeneina Reetta Valkjärvi, Tea Villillä ja Ella Viitasuo. Kapteenistossa mukana on myös Elsa Talvitie.

- Valinta kapteeniksi tässä joukkueessa on itselleni kunnia-asia. Joukkueessa on todella paljon johtavia pelaajia ja kokemusta, ja uskon, että kaikki kapteeniston jäsenet tuovat oman mausteensa hyvin tähän ryhmään, Minttu Tuominen kommentoi valintaa kapteeniksi ja kapteenistoa.

Kauteen valmistautuminen

Kiekko-Espoo pelasi kuusi harjoitusottelua, joista espoolaisjoukkue otti kuusi voittoa. Kauteen valmistautuminen on eronnut aiemmista, kun Naisten MM-kisat pelattiin poikkeuksellisesti elokuussa. Naisleijonat voittivat kisoissa MM-pronssia, Kiekko-Espoo onnittelee koko joukkuetta ja taustahenkilöitä hienosta saavutuksesta!

Kiekko-Espoosta MM-kisoissa edusti viisi pelaajaa, Minttu Tuominen, Nelli Laitinen, Ella Viitasuo, Emilia Vesa ja Elisa Holopainen. MM-kisoihin valmistavilla leirityksillä loppukesästä oli mukana myös Emmi Rakkolainen, Sanni Rantala ja Kiira Yrjänen.

Joukkue kokoontui kokonaisuudessaan yhteen vasta samalla viikolla, kun Naisten Liiga käynnistyi.

- Valmistautuminen ei ole millään tavalla ideaali ja aiheuttaa tottakai haasteita, mutta kun katsotaan koko kuvaa positiivisuuden kautta, niin MM-kisapelaajat saivat parhaan mahdollisen valmistautumisen kovien pelien kautta ja harjoitusotteluissa pystyttiin laajan kokoonpanon kanssa saamaan pelaajille enemmän pelikokemuksia. Koen, että haaste tässä on ryhmäytymisen kanssa, kun kokoonnutaan yhteen todella myöhään, mutta muuten erikoinen valmistautuminen saattaa kääntyä eduksi, päävalmentaja Haapanen kommentoi.

Kiekko-Espoon mentaalivalmentaja Katja Pasanen on yhdessä joukkueen kanssa tehnyt paljon töitä joukkueen ryhmäytymisen eteen.

- Joukkueen kanssa olemme aloittaneet käymällä läpi tilanteen mahdollisuuksia ja haasteita. Joukkuehan on taitava ja hyvin valmennettu, jossa paljon kokemusta, mutta tilanne tuo myös paljon uutta. Tässä alussa olemme pysähtyneet yhdessä käymään läpi, miten voimme yhdessä helpottaa asioiden kulkua, millainen joukkue haluamme olla ja miten se näkyy. Lisäksi myös hieman sitä, miten käsitellä erilaisia hetkiä, joita kauden aikana aina tulee, Katja Pasanen kertoo.