Kiekko-Espoon selästä tippui iso gorilla - Tappioputki katkesi

18.01.2020

Kiekko-Espoon pitkä tappioputki katkesi Tampereella jatkoajalla, kun Ilves kaatui 2-1. Ratkaiseva osuma syntyi jatkoajan viimeisillä hetkillä, kun espoolaisten kapteeni Minttu Tuominen laukoi kiekon maalinkulmalta sisään.

- Oli ihan huikea fiilis. Ei siinä heti tajunnut, että se oli se voittomaali. Tehtiin maali ja sitten hirveä kiljuminen. Sen jälkeen vasta tajusi, että oli jatkoaika ja peli päättyi siihen, Tuominen myhäili.

Espoolaiset olivat ennen Tampereen ottelua hävinneet viisi kamppailua putkeen, mikä on melko iso määrä joukkueelle, joka on tottunut voittamaan. Voiton myötä kentällä näkyi iloisia valkopaitoja ja huomasi, kuinka suuresta voitosta oli kyse.

- Koko joukkueelta putosi kyllä aika iso apina. Kuukausi on tässä nyt menty ilman voittoa, eikä tämä joukkue ole tottunut häviämään. Todella iso, gorillaksi kasvanut apina putosi selästä, Tuominen kuvaili.

Tampereella pelattu ottelu ei ollut missään nimessä läpihuutojuttu Kiekko-Espoolle, sen toki jo tuloskin kertoo. Vierailijat hallitsivat ottelua, mutta maalinteko tuotti jälleen kerran suurimmat vaikeudet ja tasoitusosumaa saatiin odottaa aina kolmanteen erään asti. Tolpat kilisivät useaan otteeseen ja tyhjistä paikoista lauottiin ohi.

- Maalipaikkoja on ainakin riittänyt. Olen aina elänyt sen mukaan, että asiat ovat hyvin niin kauan, kun luodaan maalipaikkoja. Nyt se sanonta on vähän kärsinyt inflaation. Pääasia, että tänään saatiin voitto, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen pohti.

Pelit jatkuvat viikon päästä tärkeällä kamppailulla KalPaa vastaan. Tuolla pelillä on isot vaikutukset jopa ylemmän jatkosarjan voittoon.

Teksti ja kuva: Joni Hildén