Kiekko-Espoon voittoputki jatkuu

24.10.2021

Kiekko-Espoo haki pisteet Tampereelta sunnuntaina, kun Ilves kaatui 5-1. Ottelun yhdeksi sankariksi nousi nuori Julia Schalin, joka vastasi ottelun ensimmäisestä ja viimeisestä maalista. Myös joukkueen päävalmentaja Sami Haapanen antoi tunnustuksen nuorukaiselle.

- Kokonaisuutena kun katsotaan ennen kuin mennään yksilöihin, pystyttiin kolmella viisikolla luomaan tilanteita ja saatiin onnistumisia. Sitten, kun lähdetään yksilötasolle, kyllä Schalin pelasi vahvasti. (Anni) Montonen onnistui maalin teossa ja pystyi haastamaan. Pakistossa meillä on iso selkäranka. Meidän pakisto pystyy luomaan tilanteita ja kierrättämään peliä alakautta, Haapanen kehuu.

Ottelun ensimmäinen erä päättyi espoolaisten 1-0, johdossa ja toisessa erässä maalimäärä tuplaantui. Kolmannessa erässä nähtiin sitten Kiekko-Espoon toimesta kolme osumaa ja sitten tuli myös yksi takaiskumaali.

- Ottelu oli hyvä. Varmasti yksi kauden parhaimmista vastustajista. Ilves oli liikkuva ja pystyi paineistamaan hyvin koko ajan, ja pystyi puolustamaan tiiviisti. Haaste oli positiivinen ja pystyttiin aika hyvin siihen vastaamaan, Haapanen pohtii.

Kiekko-Espoon kokoonpanossa on viime aikoina ollut paljon vaihtelua, mutta tulokset ovat siitä huolimatta pysyneet voitokkaita. Se lämmittää päävalmentajan mieltä.

- Kyllähän se kertoo siitä, että jotain täytyy tapahtua arjessa oikein. Tietysti tällaisillä huippuyksilöillä, mitä joukkue sisältää, päästään harjoittelemaan, on se kuin rahaa laittaisi pankkiin. Huippupelaajat pääsevät treenaamaan keskenään ja harjoittamaan toisiaan. Uskon, että siinä on iso voima, Haapanen kiteyttää.

Kiekko-Espoon pelit jatkuvat viikon kuluttua, kun vastaan Tapiolaan saapuu TPS. Ottelu alkaa kello 17:45 tuttuun tapaan Tapiola 2- hallissa.

Teksti: Joni Hildén