Kiekko-Espoon voittoputki katkesi Kuopiossa

11.10.2020

Kiekko-Espoon voittoputki katkesi Kuopiossa, kun KalPa voitti Niiralan montussa 4-2. Kuopiolaiset onnistuivat pitämään vierasjoukkueen nollilla kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmannessa maalihanat aukesivat myös espoolaisille.

- Olen tyytyväinen tähän joukkueeseen, joskus pitää hävitä ja tänään oli nyt se päivä, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen totesi.

KalPa puolusti kaksi ensimmäistä erää hyvin, jonka ansiosta kuopiolaiset pitivät itsensä johtoasemassa. Kolmanteen erään tuli sisuuntunut Kiekko-Espoo ja lopulta peli saatiin tasoihin. Se kamelinselän katkaiseva osumakaan ei kaukana ollut, mutta pomput olivat tällä kertaa suotuisampia savolaisille.

- Henkisesti jo tuntui, että KalPa voitaisiin saada siltaan ja selätettyä, mutta 3-2- maalin kaikki näki, kuinka monta pomppua. Nekin pitää ansaita, Haapanen pohti.

Vaikka kärkikamppailusta tuliaisina oli tappio, ei se saa Haapasta murehtimaan.

- Ei se mihinkään palloilusarjaan kuulu, että joku joukkue voittaa pelistä toiseen. KalPa tekee tällä hetkellä. Meidän pitää vain treenata joka arkipäivä enemmän ja olla parempia, tulla rinnalle ja mennä uudelleen ohi, Haapanen visioi.

Tappiosta huolimatta joukkueessa oli juhlan aihetta, sillä joukkueenjohtaja Jarkko Malm täytti 50 vuotta. KalPa muisti vierasjoukkueen joukkueenjohtajaa jopa screenillä asti eikä joukkuekaan häntä unohtanut.

- Olemme laulaneet ja onnitelleet häntä. Kohta varmaan syödään vielä kakkuakin. Harmi vain, että emme saaneet Jarkolle, sitä parasta synttärilahjaa, Haapanen kertoi.

Kiekko-Espoon urakka jatkuu seuraavan kerran viikon päästä kotona. Tämän viikon sunnuntaille kaavailtu Kuortane-ottelu on peruutettu koronatilanteen vuoksi.

Teksti ja kuva: Joni Hildén