Kiihkeä paikallispeli edessä lauantaina

02.09.2020

Naisten Liiga käynnistyy HIFK:n ja Kiekko-Espoon välisellä paikallisottelulla Malmin jäähallissa lauantaina 5. syyskuuta. Kiekko putoaa jäähän kello 15:30. Kauden alku on aina iso juttu, mutta varsinkin, kun se avataan paikallispelillä, luo se oman mausteensa.

- Paikalliskamppailulla aloitetaan ja onhan se kiva, kun Espoo tulee heti alkuun vastaan. Kovaa vääntöä on odotettavissa, kuten näimme tuossa pari viikkoa sitten harjoituspelissä, HIFK:n kapteeni Karoliina Rantamäki pohti.

Joukkueet kohtasivat toisensa elokuun alussa Espoossa, jolloin HIFK vei pelin nimiinsä 5-3. Harjoituspelin voitosta huolimatta helsinkiläiset eivät suostu ottamaan ennakkosuosikin viittaa harteillensa.

- En ihan vielä lähtisi tuohon. Olemme varmasti ottaneet askeleita eteenpäin viime vuodesta ja olemme lähempänä Espoota, mutta kyllä he silti lähtevät ennakkosuosikkina, HIFK:n päävalmentaja Saara Niemi toppuutteli.

Kiekko-Espoon ykköspakkiparissa viilettävä maajoukkuepuolustaja Nelli Laitinen odottelee jo innoissaan kauden alkamista ja odotuksia lisää se, että vastassa on paikallisvastustaja.

- Totta kai se vähän lisäbuustia tuo siihen ja on tietysti muutenkin kiva päästä aloittamaan sarja, mutta varsinkin kun on paikalliskamppailu. Se tuo sellaisen lisäbuustin siihen peliin, Laitinen tuumasi.

Espoolaisten päävalmentaja Sami Haapanen uskoo myös siihen, että paikallispeli sytyttää joukkueen pelaamaan entistä paremmin.

- Kun on paikallispeli alkuun, niin saamme lisälatausta. Tässä oli mielenkiintoinen harjoituspeli heitä vastaan, ja he osoittivat sisukkuutensa jo treenipelikaudella voittamalla meidät. He ovat kyllä, niin kuin jossain vertasin, sitkeitä kuin tilliliha. Eivät taivu missään vaiheessa, Haapanen tykitti.

HIFK:n kotipelien liput myy Ticketmaster, josta voit ostaa liput myös lauantain paikalliskamppailuun.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Riku Laukkanen