Kiitos Christine Posa!

15.05.2020

Naisten Liigassa 14 kautta pelannut Christine Posa on päättänyt laittaa luistimet naulaan. Pelivuosistaan 11 kautta Espoossa viilettänyt Posa ehti pelaamaan 304 runkosarjan ottelua ja 14 maaottelua.

Liigaura alkoi vuonna 2005 IHK:n riveissä, mutta kolmen kauden jälkeen tie vei Espooseen, Bluesin riveihin. Tuo ensimmäinen Espoossa vietetty kausi päättyi keväällä 2009 kultajuhliin. Mestaruuksia Posa voittikin uransa aikana viisi, joista viimeisin tuli vuosi sitten keväällä Bluesin paidassa.

Espoossa Posa pelasi peräti 11 kauden ajan, vaikka logo rinnassa välillä vaihtuikin. Pudotuspeleissä Hyvinkäällä syntynyt peluri pelasi jokaisella espoolaisjoukkueessa pelaamallaan kaudella. Otteluita ehti kertymään 103.

- Ripa on nöyrä ja työteliäs joukkuepelaaja. Hän laittoi aina joukkueen edelle ja pelasi uransa aikana paikkaa kuin paikkaa, kehui hänen pitkäaikainen pelikaverinsa, Kiekko-Espoon kapteeni Minttu Tuominen.

Tuominen on pelannut samassa joukkueessa Posan kanssa seitsemän kauden verran, joten yhteistä historiaa on ehtinyt kertymään valtavan paljon. Sen vuoksi espoolaisjoukkueen kapteeni on oikea ihminen kertomaan, millainen pelaaja Posa todellisuudessa on.

- Todella vaatimaton, taitava ja viekas. Hän on Liigan aliarvostetuimpia pelaajia, Tuominen toteaa.

Tuomisen sanoihin on helppo yhtyä, sillä visiirin takaa löytyi erittäin vaatimattoman oloinen pelinainen. Hänen poistumisensa Kiekko-Espoon pukukopista jättää sinne ison aukon. Posalle suuret kiitokset urakastaan espoolaisen naiskiekkoilun eteen ja toivottavasti näemme häntä hallilla myös tulevaisuudessa.

Teksti: Joni Hildén

Kuvat: Niki Lasarjan