Kolmannesta pelistä voitto - keskiviikkona finaalissa!

28.08.2019

Maanantaina espoolaisten vastaan luisteli Kiinan liiton joukkue, CIHA Hockey academy. Voitolla tuosta ottelusta säilytettäisiin mahdollisuus pelata keskiviikkona turnausvoitosta.

Välipäivän hikoilut rappuskävelyn merkeissä, Kiinan muurilla kosteassa kelissä oli hoidettu ja viimeisiin turnauspäivään joukkue lähti hyvällä mielellä.

Jo totutusti aamu alkoi yhteisellä kävelyllä, minkä jälkeen aamupala ja pelipäivärutiinit eli enimmäkseen hotellilla rauhassa ottamiasta. Siitä lounaalle Beijing Sports Unversityn kamppukselle ja kohti hallia ja pelipalaveria.

Aamukävely
Aamukävely

Itse ottelu alkoi selkeässä espoolaishallinnassa, jota jatkui koko ensimmäinen erä. Alkuerä oli hallinnasta huolimatta tuloksetonta, kunnes ajassa 13:40 Nea Katajamäki onnistui yllättämään kiinalaismaalivahdin vieden joukkueen 1-0 johtoon. Näissä numeroissa myös ensimmäiselle erätauolle.Toiseen erään tuli nälkäinen Kiekko-Espoo. Heti erän alkuun espoolaset iskivät kaksi osumaa. Ensin Sofia Nuutinen laittoi ranteet lukkoon ja ampui maalin perukoile yläkulmaan ja heti perään Rakkolaisen oivaltavasta syötöstä Rajahuhta siirsi tuloksen lukemiin 3-0. Näiden maalien jälkeen Espoo dominoi kiekollista peliä, vyörytti pitkiä hyökkäyksiä, mutta maalinteossa ei toisen erän aikana enää lisäonnistumisia tullut.Kolmanteen erään tempo laski selvästi hetkellisesti peli oli enemmän voiton varmistelua. Maaliahneus kuitenkin säilyi ja ajassa 56:05 Tinja Haukijärvi pamautti Rakkolaisen syötöstä kiekon verkkoon. Kiinalaisryhmä onnistui lopulta kuparisen rikkomisessa vajaa kaksi minuuttia ennen loppua. Näin loppunumeroiksi Espoolaisille 4-1.Ottelun lopputulos merkitsi sitä, että kun illan viimeisessä pelissä KRS Vanke Rays voitti Venäjän mestari Agidel Ufan, espoolaiset saavat mahdollisuuden avauspelin rankkaritappion revanssiin eli finaali KRS Vanke Rays - Kiekko-Espoo.

Ottelu alkaa Suomen aikaa keskiviikkona kello 14.30.