Kolmen vieraspelin viikosta piste matkaan

06.11.2022
Haastattelussa valmentaja Johanna Leskinen
Haastattelussa valmentaja Johanna Leskinen

Kiekko-Espoo kohtasi Naisten Liigassa tällä viikolla HIFK:n, KalPan, sekä Team Kuortaneen. Keskiviikon paikalliskamppailu HIFK:ta vastaan päättyi jatkoajalla kotijoukkueen voittoon ja tiukat kamppailut KalPaa sekä Team Kuortanetta vastaan päättyi myös kotijoukkueiden voittoon. Käteen espoolaisille jäi viikosta yksi piste, mutta valmentaja Johanna Leskinen löytää viikosta paljon positiivistakin.

- Tiedossa oli, että haastava viikko vierasreissujen ja kovien vastustajien kanssa oli edessä. Keskiviikkona pystyimme haastamaan HIFK:n ja ratkaisua haettiin jatkoajalta, tällä kertaa pienet virheet kostautuivat ja HIFK pääsi rokottamaan. Kokonaisuudessan oli hyvä peli ja viikonloppua ajatellen saatiin hyvä ja vauhdikas peli alle.

Lauantaina joukkue kohtasi sarjakärki KalPan Kuopiossa iltaottelussa, joka päättyi KalPan 3-2 voittoon ja sunnuntaina Team Kuortane nappasi Kuortaneella voiton espoolaisilta luvuin 2-1.

- Lauantain KalPa peli oli kokonaisuutena joukkueen paras esitys tällä kaudella, vaikka pisteet jäivätkin saamatta. Pystyttiin toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaa, luomaan paikkoja, pelaamaan rohkeasti ja omilla vahvuuksilla.

- Kuortaneella pystyttiin myös luomaan peliä ja maalipaikkoja, mutta jos lauotaan reilusti yli 50 kertaa, niin pitää tehokkaammin löytää keinot tehdä enemmän kuin yksi maali. Peliä on vaikea voittaa, jos tekee vain yhden maalin, Leskinen jatkaa.

Naisten Liigassa alkaa nyt viikon maajoukkuetauko ja Kiekko-Espoosta naisten maajoukkueen matkaan lähtee Emmi Rakkolainen, Anni Montonen, Ada Eronen ja Tiia Pajarinen. Tyttöleijonien mukana ensi viikolla espoolaisjoukkuetta edustaa Julia Schalin ja Bianca Kanerva.

- Se on aina hienoa, kun oman joukkueen ja seuran pelaajia on edustamassa maajoukkueessa. Olen ylpeä ja iloinen, että nämä pelaajat pääsevät ensi viikolla toteuttamaan omia unelmiaan.

- Meillä on ollut pitkä alkusyksy takana, paljon pelejä ja tapahtumia, joten tauko tähän väliin tekee myös hyvää. Joukkueen kanssa pidetään hyvät treenit, mutta myös levollekin on viikolla tilaa, jotta ollaan vieläkin valmiimpia henkisesti ja fyysisesti, kun tärkeät pelit taas jatkuvat jo seuraavalla viikolla.

Kiekko-Espoon seuraava ottelu on keskiviikkona 16.11. HIFK:ta vastaan kotona ja TPS kohdataan saman viikon sunnuntaina Turussa.

- Mielenkiintoista päästä pelaamaan nyt heti uudelleen HIFK:ta vastaan kotihallissa ja tottakai lähdetään hakemaan isompaa pistepottia tämän viikon karvaan jatkoaikatappion jälkeen. Sunnuntain vastustaja TPS on osoittautunut meille haastavaksi vastustajaksi, heillä on taitavia yksilöitä ja rokottavat kyllä, jos saavat tilaa tai siimaa.

- Kovat, mutta keskenään erilaiset ottelut edessä, mutta todella hyvä mittari meille, miten pystytään hyödyntämään tauko ja nollaamaan tämä viikko, Leskinen päättää.