Kotijoukkueelle ensimmäinen kiinnitys välieräpaikkaan

06.03.2018
Kuva: Sonja Herrala

Tapiolan tiistai-illassa nähtiin vauhdikasta kiekkoa, ehkä myös aavistuksen hermostuneisuutta alussa, kun Blues ja Kalpa kohtasivat puolivälieräsarjan ensimmäisessä ottelussa.

Tapahtumia alkoi tulla jo ennen kuin viisi minuuttia oli täynnä, kun molemmille joukkueille tuomittiin rangaistus aloitustilanteen epäselvyyksistä. Kuopiolaiset osasivat käyttää tasavajaan paremmin hyödykseen ja siirtyivätkin 0-1 johtoon Johanna Juutilaisen maalilla.

Blues kuitenkin aloitti nousunsa jo vajaa neljä minuuttia Kalpan johtomaalista, kun illan tehonainen Emmi Leinonen tasoitti pelin ajassa 9.48 Elviira Ylitalon ja Ella Viitasuon esityöstä. Peli kaikkinensa oli melko siistiä eikä rangaistuksia paljon vihelletty. Toisen erän ainoat pöytäkirjamerkinnät olivat kotijoukkueen kaksi maalia, ensin tekijänä Leinonen (Viitasuo) ja toisen keväästä Espooseen siirtynyt Elviira Ylitalo. Syöttäjinä osumaan olivat Minttu Tuominen ja Emmi Leinonen.

Kolmanteen erään Kalpa tuli hyvällä energialla, mutta kotijoukkue oli tehokas. Ensin osui Nea Katajamäki (Reetta Valkjärvi ja Mira Huhta) hienon kuvion pääteeksi ja nopeasti perään Tinja Haukijärvi komealla yläkulmarannarilla. Ajassa 55.42 Nelli Laitinen vielä viimeisteli ylivoimalla lukemat 6-1. Syöttäjinä Nellin ensimmäiseen Playoff maaliin olivat Leinonen ja Tuominen.

Tehot 2+2 illan aikana iskenyt Leinonen oli tyytyväinen ensimmäiseen otteluun.

-Oli hyvä peli koko joukkueelta. Tehtiin asioita, joista ollaan puhuttu koko kausi. Voitto oli tärkeä tähän kohtaan.

-Tietenkin onnistumiset nostattavat itseluottamusta, mutta tärkeintä että saimme kaikilta kentiltä onnistumisia ja siitä on hyvä jatkaa torstaina Kuopiossa. Tiedetään kyllä, että mitään ei tulla saamaan ilmaiseksi vaan kovaa tulee pelata joka tilanteessa.

Ottelusarja jatkuu torstaina Kuopion Niiralassa kello 13.3. Espooseen palataan taas lauantaina, jolloin hallilla luvassa mm. kasvomaalausta. Tervetuloa!