Kuortaneelta täysi pistepotti

30.09.2017

Blues naisten matka kohti viikonlopun otteluita starttasi Espoosta aamukahdeksalta. Matkalla lounastettin Tampereen paikkeilla ja pelipaikoille Kuortaneelle saavuttiin hyvissä ajoin.

Matkaan saatiin vahvistunut taustatiimi, kun valmennukseen liittyi viime kaudella Kuusankosken Puhtia ja naisten rullakiekkomaajoukkuetta useamman vuoden valmentanut Sami Inkiläinen astui bussiin.

Itse peli alkoi odotetun vauhdikkaasti ja tilanteita oli molemmilla maaleilla, joskin pelaaminen oli vähän hurlumheitä. Ensimmäiselle erätauolle mentiin ilman osumia. Toisessa erässä alkoikin sitten tapahtua, kun ensin Kuortane meni heti erän alussa ylivoimalla johtoon. Tämän jälkeen maalejan tehtiin vuorotahtiin, kunnes ajassa 37.11 Emmi Leinonen siirsi Bluesin 2-3 johtoon.

Kolmannessa erässä espoolaiset hyödynsivät tilanteet tehokkaasti ja maaleja syntyi ennen erän puoliväliä peräti kolmin kappalein. Lopputuloksena 2-6 voitto Bluesille. Maalintekijöinä kunnostautuivat Leinosen lisäksi Mira Huhta, Danielle Rozon, Annina Rajahuhta, Emmi Rakkolainen ja Miressa Mäkelä.

Valmentaja Inkiläinen huomio pelistä asioita tarkalla silmällä

-Kaksi erää oli huolimatonta pelaamista, teimme liian huonoja valintoja sekä kiekollisena että kiekottomana. Kolmannen erän alkuun tuli heti onnistuminen, joka ruokki nopeasti lisää onnistumisia ja pelirohkeus kasvoi. Teimme pelistä yksinkertaista ja helppoa lisäämällä luistelua sekä tukemalla pelikaveria, minkä seurauksena pääsimme maalipaikoille ja hyödynsimme ne tehokkaasti.

Seuraavaksi matka jatkuu Poriin yöpymään ja sunnuntaiksi Raumalle, jossa ottelu Lukkoa vastaan starttaa kello 15.15.