Liiga jatkui Ilveksen vieraana

21.11.2017

Lähes samaan aikaan kun pitkään odotettu länsimetro aloitti liikennöinnin liikahti myös Blues naisten bussi kohti Tamperetta ja Tesoman uutta jäähallia. Todella pitkä tauko sarjapeleistä oli siis ohi ja luvassa oli sarjataulukon mukaan kärkikamppailu. Ottelun alusta asti oli selvää että ei Ilves ihan turhaan ole sarjan piikkipaikalla. Blues oli ottelun alkuminuutit lähes vastaantulija kun Ilves hyvällä luistelulla painoi kiekkoa kohti Silvosen vartioimaa maalia. Ottelun avausmaali syntyi Riikka Norosen nostaessa kiekon ylivoimalla siihen kuuluisaan kenkälaatikkoon ohi Silvosen. Tästä Ilves lauma sai lisää virtaa ja lisäsi vieläkin luistelua. Blues hyökkäykset suuntautuivat lähes poikkeuksetta kulmiin eikä edes saatu ylivoima tuottanut tulosta vaan Noronen pääsi kuittaamaan Blues sekoilun päätteeksi illan toisen osumansa melko helpon näköisesti, näin erätauolle kotijoukkueen 2-0 johdossa.

Toiseen erään valmentaja Haapanen peräänkuulutti viisikkopelaamista ja rohkeampaa vastustajan haastamista kiekollisena. Toisin kuitenkin kävi, kuviot tuntuivat olevan hukassa ja pelikirjasta sivut sekaisin sillä erän ensimmäisillä minuuteilla iski Ilves kahdesti kiekon Blues maaliin ja taululle lukemat 4-0. Ajassa 25.01 oli aikalisän paikka jotta rivit saataisiin kuntoon. Tiukka puhuttelu ja heti aloituksen jälkeen joukkueen kapteeni Mira Huhta laukoi pitkän kuljetuksen päätteeksi kiekon ensimmäisen kerran Ilves maalin perukoille. Tämä ilo ei kuitenkaan kovin pitkälle kantanut kun kiekko oli jälleen Blues vahti Silvosen takana, tosin maaliin kiekko meni oman pelaajan jalan kautta mutta sinne se kuitenkin pomppi. Tämä riitti niin valmennukselle kuin Silvosellekin ja maalille luisteli Mari Koivisto. Sekavan erän päätteeksi pukukoppeihin lukemissa 5-1

Erätauolla valmennus koitti herätellä vielä joukkuetta uskomaan omiin taitoihin ja joukkueen voimaan, "se on päästä kiinni" teeman mukaisesti. Kolmanteen erään luistelikin varsin sisuuntunut Blues ja liekö siinä osa syynsä että heti erän alkuun kova yrittäminen kostautui ja jäähyaition luukut avutuivat niin Tuomiselle kuin S.Lehtopellollekin. Pelikellon näyttäessä aikaa 50.35 se palkinto viimein tuli kun Juulia Salonen kavensi tilanteeksi 5-2. Tilannetta oli jo edeltänyt hyvä painostus Ilves päädyssä. Vain pari minuuttia tästä kun Espoolaisille tarjoutui mahdollisuus ylivoimalla ja sen joukkue myös käytti, Minttu Tuominen kavensi lukemat 5-3 taululle ja paniikki alkoi levitä kissapetoihin. Ilves otti aikalisän jonka jälkeisestä tilanteesta selvästi hapuileva joukkue joutui jälleen alivoimaiseksi. Blues ylivoima näytti tehokkuutensa ja ylivoimalla Tinja Haukijärvi toi joukkueen jo maalin päähän. Blues painoi vimmatusti kiekkoa kohti Ilveksen päätyä ja otti vielä Koivistonkin pois maaliltaan. Hyvistä maalipaikoista huolimatta maaliin asti kiekko ei kuitenkaan mennyt ja viimeisen naulan arkkuun naulasi Ilveksen Kati Koskelin toimittamalla kiekon tyhjänä olleeseen maaliin. Loppulukemat 6-4 Kotijoukkueelle

-Kyllä harmittaa, se että pelataan yksi erä kolmen erän pelissä ei vaan riitä. Palkintoa ei tänään tullut vaikka viimeinen erä oli täysin meidän hallintaa ja siitä iso kiitos joukkueelle. -Sami Haapanen-

Huhta Mira 1+1, Emmi Leinonen 0+1, Juulia Salonen 1+0, Nikola Gapova 0+1, Minttu Tuominen 1+1, Haukijärvi Tinja 1+1

Kuva : Blues Naiset / AR