Luottavaisin mielin kohti Naisten Liigaa

03.09.2017

Blues –nimi tekee paluun naisten korkeimmalle sarjatasolle, kun Blues Espoo aloittaa kautensa uudistuneessa Naisten Liigassa.  

Joukkue on läpikäynyt vuoristoratamaisen jakson, sillä keväällä kuviot näyttivät vielä kovin selviltä, mutta muuttuivatkin erilaisiksi, kun naisten koripallon ja jääkiekon toiminta Unitedissa loppui.

”Loppukesän puheista huolimatta pelaajat ja valmennus ovat koko ajan jatkaneet urheilutoiminnan arkea sitoutuneesti ja kauden avaavaan Naisten Liigan avausturnaukseen Tampereen Tesomalle 16.-17.9 voidaan lähteä luottavaisin mielin”, kommentoi naisten joukkueen päävalmentaja Sami Haapanen.

Naisten jääkiekkojoukkueen toiminta jatkuu uuden oman ry:n alla.

”Vaikka tilanteen selkiyttämiseksi toiminta jatkuu uuden oman ry:n alla, ovia meiltä ei kysyttäessä suljettu vaan päinvastoin apua tarjottiin ja olemme siitä todella kiitollisia”, kommentoi uuden ry:n hallituksen jäsen Emma Terho.

”Selvää on, että ilman yhteistyötä muiden espoolaisseurojen kanssa, emme tule olemaan niin vahvoja kuin voisimme olla”, Terho jatkaa.

Uutta suuntaa etsiessä on huomioitu kaksi tärkeää tavoitetta: turvata huipulle tähtääville pelaajille parhaat mahdolliset harjoitteluolosuhteet sekä pitää polku korkeimmalle sarjatasolle auki myös espoolaisille tyttökiekkoilijoille.

”Joukkueessa pelaa useampi helmikuisiin Olympialaisiin tähtäävä urheilija, joten ensiarvoisen tärkeää on voida tarjota heille tätä tavoitetta varten riittävän tasokas arkiympäristö.”

Haapasen mukaan harjoittelu saman katon alla on lisännyt yhteistyötä eri joukkueiden valmennuksen välille

”Tapiolan halliin siirtymisestä alkanut yhteistyö muiden kilpajoukkueiden kanssa on tärkeä osa valmennuksen vuorovaikutusta ja pelaajiston arkiharjoittelua. Espoon Kiekkoseuran alla olevat tyttökiekkotoiminta sekä ringettetoiminta ovat keskeisiä sen osalta, että myös tytöille on jääurheilumahdollisuuksia, mikä on pitkällä tähtäimellä elintärkeää ja ennen kaikkea iso arvo myös Blues Espoon naisten joukkueelle.”

Muodostettu nykyinen taloudellinen perusta mahdollistaa hyvät lähtökohdat kaudelle, mutta uusia mahdollisia yhteistyökumppaneita kartoitetaan jatkuvasti.

”Ratkaisevaa sille, että voimme suunnitellulla tavalla lähteä kauteen, on kumppaniemme ja Espoon kaupungin tuki, erityisesti olosuhteiden osalta. Tämän vuoksi taloudellinen perusta tuli saada varmistettua ennen toiminnan jatkamista.”

”Tällä hetkellä kartoitamme jatkuvasti uusia mahdollisia yhteistyökumppaneita, jotta nyt saavutetut loistavat olosuhteet sekä puitteet pelaajille ovat turvattuina myös tulevina vuosina, sillä kyllähän tavoitteena on tehdä työtä tämän eteen pitkäjänteisesti.”

Espoolaisen naiskiekkoilun historialla on vahvat juuret niin KaPa:n, EKS:n, Kiekko-Espoon kuin Bluesin brändien alla. Kun kaikki 13 mestaruutta on voitettu Bluesin nimellä, oli luonnollisinta palauttaa nimi Bluesiksi.

Mutta, kausi on ihan ovella. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi Tapiolaan seuraamaan joukkueen otteita. Ehkä jo pian myös sillä maanalaisella kulkuneuvolla!

Kausikortteja tarjolla 50€ hintaan - tilaukset, kysymykset ja lisätiedot espooblues.naiset(a)gmail.com.