Maajoukkuevahti Kiekko-Espooseen

02.08.2022

Kiekko-Espoo saa vahvistusta maalille, kun kolme edellistä kautta Mercyhurst Universityssä pelannut maajoukkuemaalivahti Jenna Silvonen liittyy joukkueeseen. Silvoselle Espoo on tuttu paikka, sillä hän torjui kaudella 2018-2019 mestaruuden voittaneessa joukkueessa.

- Erittäin hyvillä fiiliksillä palaan Espooseen! Mulla on Espoosta paljon hyviä muistoja, ja ympäristö sekä joukkue on yksi liigan parhaista, Silvonen fiilistelee.

Silvonen valittiin tuolloin sarjan parhaaksi maalivahdiksi, hänet valittiin All Stars-kentälliseen. Kauden kruunasi MM-hopea kotikisoissa. Kauden jälkeen hän suuntasi Pohjois-Amerikkaan, jossa vietti edelliset kolme kautta.

- Yliopistovuodet ovat opettaneet paljon niin pelaajana kuin ihmisenä. Arki siellä on hyvin erilaista. Jatkuvaa tasapainoilua koulun ja jääkiekon välillä, mikä on opettanut paljon ajankäytöstä ja siitä, miten pidetään balanssi kunnossa. Myös koppielämä ja kulttuuri on siellä erilaista. Se on opettanut johtajuutta, mitä toivottavasti pystyn tuomaan myös Espooseen, Silvonen toteaa.

Lähtö Mercyhurst Universitysta kypsyi kevään aikana ja Silvonen aloitti prosessin uuden koulun etsimiseksi, joka ei sitten tuottanut lopulta tulosta.

- Transfer-portaaliin menemiseen liittyy aina riskinsä, mutta tiesin, että päätös oli tehtävä ja riski otettava. Tällä kertaa tämä päätös johdatti takaisin Espooseen, Silvonen kertoo.

Silvonen vahvistaa Kiekko-Espoon jo ennestään vahvaa maalivahtiosastoa. Hän näkee Espoon olevan hyvä askel uralleen tässä vaiheessa. Joukkueesta suurin osa on tuttuja Silvoselle jo aikaisemmilta vuosilta. Hän tietää, millaiseen porukkaan on tulossa.

- Espoossa on vahva voittamisen kulttuuri sekä erinomaiset olosuhteet jokaiselle pelaajalle kehittyä kauden aikana. Odotankin, että tulevalla kaudella pystyn ottamaan steppejä eteenpäin ja toivottavasti auttamaan omalta osaltani joukkuetta menestymään tulevalla kaudella, Silvonen pohtii.

Silvosen sopimuksen myötä Kiekko-Espoolla on kasassa tällä hetkellä 14 pelaajasopimusta.