Maaottelutauko ei vienyt terää - Voittoputki sai jatkoa

21.11.2021

Maaottelutaukokaan ei hiljentänyt Kiekko-Espoon tahtia ja lauantaina kotiareenalla kaatui Oulun Kärpät 5-2. Kärpät pääsi ottelussa johtoon ensimmäisen erän loppupuoliskolla, mutta Nea Katajamäki tasoitti ottelun vain seitsemän sekuntia ennen erän päättymistä.

Koko ottelun ajan painopiste oli enimmäkseen oululaisten päädyssä, josta omaa kieltään puhuvat torjuntamäärät. Kärppien maalissa Kati Asikainen oli kiekon tiellä peräti 67 kertaa, kun Minja Drufva joutui torjuntatöihin vain 23 kertaa.

Ottelun toisessa erässä Kiekko-Espoo näytti jo hieman maalinteon taitojaan, kun nuori Julia Schalin pääsi viemään kotijoukkueen johtoon. Emmi Rakkolainen puolestaan kaunisteli lukemia erän viimeisellä minuutilla.

Kolmannessa erässä Kärpät antoivat pienen herätyksen kotijoukkueelle. Oona Havana kavensi pelin 3-2- lukemiin, josta Kiekko-Espoo sai pienen buustin, jonka seurauksena sitten Tinja Haukijärvi vei espoolaiset kahden maalin karkumatkalle. Loppusinetti oli 11 sekuntia ennen loppua, kun Ella Viitasuo sivalsi kiekon tyhjään maaliin.

Kiekko-Espoon pelit jatkuvat viikon kuluttua lauantaina, jolloin se kohtaa rakkaan paikallisvihollisen HIFK:n Pirkkolassa.

Teksti: Joni Hildén