Minttu Tuominen palasi kotiin - Sport kaatui selvin numeroin

25.09.2021

Kiekko-Espoo kukisti Vaasan Sportin tylysti lukemin 9-1. Tapiolassa pelatun ottelun sankarittariksi nousivat niin Guido'sin parhaana pelaajana palkittu Anni-Elina Montonen sekä Sanni Rantalan. Huomio kiinnittyi kuitenkin paluun espoolaispaitaan tehneeseen Minttu Tuomiseen.

- Kivaa oli pelata. On mennyt pieni hetki siitä, kun viimeksi on saanut pelata Espoon nutussa. Oli mukavaa lähteä peliin, Tuominen fiilisteli.

Itse ottelussa ensimmäinen erä aina loppuminuuteille saakka vaikutti hyvinkin tiukalta, mutta sitten viimeisillä minuuteilla Kiekko-Espoo sai puserrettua pari maalia ja tauolle lähdettiin kolmen maalin johdossa. Toinen erä oli maaliton ja kolmannessa sitten peli paketoitiin viidellä osumalla, joista yhdestä vastasi Tuominen.

- Kuten odotimmekin, veimme tätä peliä. Ensimmäinen erä olisi pitänyt pelata paremmin. Siitä pikkuhiljaa parannettiin ja pelin lopussa näyttikin jo hyvältä, Tuominen analysoi.

Sportin maalivahti Melisa Mörönen joutui ottelussa melkoiseen kiekkosateeseen, josta omaa karua kieltään kertovat hänen torjuntalukemansa 69 torjuntaa. Toisessa erässä hän piti maalinsa puhtaana ja jätti espoolaiset nollille, vaikka yritys lisämaaleihin olikin kova.

- Vastustajan maalivahti pelasi ainakin toisen erän hyvin eikä me, oikein löydetty avaimia siihen, että olisimme hänet ohittaneet. Aika paljon oli maskittomia vetoja, oli sieltä myös helppo poimia niitä, Tuominen totesi.

Kiekko-Espoon pelit jatkuvat jo sunnuntaina, kun vastaan Tapiolassa luistelee jo kolmatta kertaa tällä kaudella Kuopion KalPa. Ottelu alkaa Espoossa kello 16:15.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Riku Eskelinen