Montosen kenttä nousi ratkaisijan rooliin - Kiekko-Espoo voiton päässä välieräpaikasta

27.03.2022

Kiekko-Espoo otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan kukistamalla KalPan Kuopiossa 6-3. Ottelussa ratkaisevaan rooliin nousi Anni Montosen johtama kakkoskenttä, joka vastasi joukkueen neljästä osumasta.

- Olen tyytyväinen toisesta kiinnityksestä. Ei ehkä parasta Espoota, mutta pystyttiin taas pelin aikana parantamaan. Ollaan tyytyväisiä, otetaan voitto ja lähdetään kotiin, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen totesi.

Kamppailun ensimmäistä maalia ei jouduttu odottamaan yhtä kauan kuin lauantaina, sillä Elisa Holopainen vei vierailijat johtoon, kun peliä oli pelattu reilu kaksi minuuttia. Samanlaista hurmosta kuin lauantaina oli, ei silti ollut ja myös KalPa onnistui iskemään ensimmäiseen erään muutaman maalin.

- Alku oli vähän verkkainen meiltä. Päästettiin vastustaja muutaman kerran tekemään maali ja vaarallisille paikoille. Jollain tavalla oli kuitenkin olo, että olemme kuskin paikalla. Etenkin ensimmäisen erän lopussa ja toisessa erässä pystyimme peliä viemään. Kolmas erä oli sitten sellaista turvallista pelaamista, ajatuksena turvata voitto, Haapanen kertoi.

Kiekko-Espoo johtaa nyt ottelusarjaa voitoin 2-0 ja sillä on torstaina mahdollista katkaista sarja, ja edetä välieriin. Haapanen ei ota paineita torstain katkaisupelistä.

- Tavoite on ollut, että menemme tästä vaiheesta eteenpäin. Tietysti aina, mitä nopeammin, sen parempi. Se säästää energiaa tulevaisuuteen ja pyrkimys täytyy olla, että torstaina laitettaisiin poikki. Katkeaa torstaina tai koska vaan, tavoite on joka tapauksessa mennä eteenpäin, Haapanen vakuutti.

Kiekko-Espoo ja KalPa kohtaavat toisensa torstaina Tapiola 2-hallissa kello 18:45 alkavassa kamppailussa.

Teksti: Joni Hildén