Neljä jatkosopimusta ja kaksi uutta pelaajasopimusta

05.07.2022
Kuva: Riku Laukkanen
Kuva: Riku Laukkanen

Kiekko-Espoon Naisten Liiga-joukkue on solminut neljä jatkosopimusta ja kaksi uutta pelaajasopimusta. Hyökkääjät Emmi Rakkolainen, Anni Montonen, puolustaja Reetta Valkjärvi ja maalivahti Minja Drufva jatkavat Kiekko-Espoossa. Uusina kasvoina Espoossa nähdään Team Kuortaneesta Kivikovaan siirtyvä hyökkääjä Lisette Täks ja Helsingin IFK:ssa viime kaudet pelannut hyökkääjä Henni Virtanen.

Viimeiset viisi kautta Espoossa pelannut keskushyökkääjä ja viime kaudella joukkueen kapteenina toiminut Emmi Rakkolainen odottaa tulevaa kautta innolla. 25-vuotias hyökkääjä iski kuluneella kaudella kovat 15+22 tehopistettä 23:een otteluun. Rakkolainen valittiin myös heinäkuun Naisleijonien jää- ja otteluleirille.

- Hyvillä fiiliksillä tulevaan kauteen. Espoossa on hyvät puitteet harjoitteluun, valmennus sekä joukkuelaiset. Varmasti tulee olemaan kovia pelejä tulevalla kaudella. Jäällä tuon joukkueeseen sisukkuutta ja kopissa heitän huonoa läppää, mutta vastapainoksi yritän soittaa hyvää musiikkia, joukkueen DJ:näkin toimiva Rakkolainen sanoo.

Espoolaisen kiekon kasvatti Anni Montonen debytoi Espoon paidassa Naisten Liigassa kaudella 17-18 ja hyökkääjä jatkaa samalla tiellä edelleen. 22-vuotias Montonen kokee Espoossa olevan hyvät olosuhteet kehittymiselle ja keväällä hyökkääjä pääsi näyttämään osaamistaan Naisleijonien leirityksessä.

- On kyllä tosi hyvät fiilikset jatkaa Espoossa, täällä on mahtava joukkue ja hyvät olosuhteet. Odotan tulevalta kaudelta kovia pelejä ja paljon onnistumisia joukkueena. Henkilökohtaisella tasolla odotan kokonaisvaltaista kehitystä ja sitä, että pystyisi parantamaan omaa peliä viime kaudesta. Jäälle tuon kovaa työntekoa ja koppiin taas rauhallisuutta, Montonen sanoo.

Reetta Valkjärvi debytoi Espoossa naisten pääsarjatasolla kaudella 11-12, jonka jälkeen hän siirtyi Kuortaneelle lukioon ja palasi Espooseen kaudelle 15-16. 26-vuotias puolustaja aloittaa nyt kahdeksannen kokonaisen kauden Kiekko-Espoossa.

- Päätös jatkamisesta oli helppo, kun Espoosta on tullut itselle koti ja Kiekko-Espoo on antanut omalle jääkiekkouralleni paljon. Odotan tulevalta kaudelta joukkueen yhteistä matkaa ja oman pelin kehittymistä. Jäällä tuon joukkueelle monipuolisuutta ja taistelua, jään ulkopuolella kopissa sitten positiivisuutta ja rentoutta, Valkjärvi sanoo.

Maalivahti Minja Drufvalla käynnistyy viides kausi Kiekko-Espoossa. 20-vuotias maalivahti sanoo Espoossa olevan huippuolosuhteet ja valmennus, jotka vaikuttivat päätökseen jatkaa Espoossa.

- Odotan innolla uutta kautta, Espoossa on lähellä niin työ että koti, sekä treeniolosuhteet ja valmennus huippua. Viihdyn joukkueessa ja koen, että pystyn päivittäin kehittymään täällä. Tulevalta kaudelta odotan kovia pelejä ja hyviä pelireissuja joukkueen kanssa. Kopissa en ehkä ole se äänekkäin, mutta haluan tsempata kaikkia.

19-vuotias hyökkääjä Lisette Täks siirtyy tulevaksi kaudeksi Kiekko-Espooseen. Viimeiset neljä kautta hän pelasi Team Kuortaneen riveissä. Viime kaudella Täks iski 26:een otteluun 8+11 tehot ja odottaa tuovansa myös Espooseen kiekollista pelaamista ja hyökkäyspäädyn osaamista.

- Ensivaikutelma Espoossa on ollut tosi mukava ja rento. Mut otettiin heti hyvin mukaan ja hauskoja ihmisiä ympärillä. Maisemanvaihdos oli suunnitelmissa ja Espoo tuntui parhaimmalta vaihtoehdolta. Jäälle pyrin tuomaan lisää kiekollista pelaamista ja hyökkäyspäädyn osaamista, sekä koppiin pyrin tuomaan iloista ja positiivista fiilistä, Täks sanoo.

Hyökkääjä Henni Virtanen siirtyy tulevalle kaudelle Helsingin IFK:sta Kiekko-Espooseen. Syksyllä 20 vuotta täyttävä hyökkääjä odottaa tulevan kauden alkua ja on ollut positiivinen Kiekko-Espoon ensivaikutelmasta.

- Ensivaikutelma Kiekko-Espoosta on todella positiivinen. On ollut kiva päästä tutustumaan uuteen ympäristöön ja joukkueeseen. Odotan innolla ensimmäisen kauden alkua Espoossa. Päädyin Kiekko-Espooseen, sillä täällä on kaikki mahdollisuudet huippu-urheilijan arkeen. Tuon joukkueeseen vahvaa kamppailupelaamista ja koppiin rentoa, mutta keskittynyttä tunnelmaa, Virtanen sanoo.


Sopimustilanne 23.6.


Maalivahdit:


Tiia Pajarinen

Alexandra Väyrynen

Minja Drufva


Puolustajat:


Bianca Kanerva

Ada Eronen

Reetta Valkjärvi


Hyökkääjät:


Elsa Talvitie

Erica Grönlund

Julia Schalin

Emmi Rakkolainen

Anni Montonen

Lisette Täks

Henni Virtanen