Nuorennusleikkauksen tehnyt Kiekko-Espoo kauteen haastajana -Haapanen: "Tavoitteena olla TOP-3- joukkue"

09.09.2022

Kiekko-Espoo lähtee kauteen uudistuneella joukkueella. Viime vuoden mestarijoukkueesta moni pelaaja vaihtoi maisemaa ja tilalle nousi nuorta kaartia. Espoossa on tehty ansiokasta juniorityötä ja nyt nämä nuoret pelaajat saavat näyttöpaikan edustusjoukkueessa.

- Tietynlainen nuorennusleikkaus nyt tälle kaudelle. Viimeiset kaksi kautta olemme yrittäneet ajaa nuoria pelaajia sisään ja nyt ulosmitataan sitä, mitä olemme kahden vuoden aikana pystyneet nuorten pelaajien kanssa tekemään, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen kertoo.

Viimeisten kolmen kauden aikana joukkue on lähtenyt kauteen selkeänä mestarisuosikkina. Nyt tilanne ei ole yhtä selkeä. Menestysnälkää joka tapauksessa riittää ja joukkueen tavoitteet tulevalle kaudelle on selkeät.

- Joukkueen tavoite on olla runkosarjan jälkeen top-3- joukkue. Kyllä me haluamme asettaa riman korkealle itsellemme. En näe sellaisia asioita, että asetettaisiin pelkästään playoffs-paikka tavoitteeksi, Haapanen toteaa.

Aikaisempina kausina menestys on tullut helposti, koska Espoossa on ollut liki ylivoimainen joukkue. Nyt tilanne on hieman erilainen, haastetusta on tullut haastaja. Töitä joukkue saa tehdä, vaikka laadukkaita pelaajia kokoonpano on pullollaan ja pitkään Espoossa pelanneita nuoria lupaavia pelaajia, jotka ovat saaneet harjoitella maajoukkuepelaajien rinnalla.

- Maajoukkuepelaajat ovat hakeneet vauhtia ja pelaamisen intensiteettiä poikaharjoittelusta ja nämä nuoret pelaajamme ovat olleet omassa korkeakoulussa maajoukkuetason urheilijoiden kanssa treenatessa, Haapanen pohtii.

Aika näyttää, mihin suuntaan kausi lähtee kulkemaan. Tavoitteet ovat korkealla, kuten hallitsevalla Suomen mestarilla kuuluu ollakin. Runkosarjan jälkeen kolmen parhaan joukkoon ja siitä peli kerrallaan voittamaan pudotuspeleihin.

Kauden ensimmäiset ottelut pelataan viikonloppuna Hämeenlinnassa. Edessä on heti erittäin kovat vastustajat, sillä lauantaina kello 14 alkavassa pelissä vastaan luistelee vahvistunut KalPa ja sunnuntaina kello kymmenen alkavassa ottelussa mittarina on viime kevään pronssijoukkue Kärpät.

Kuva: Joni Hildén