OP Helsingin tarjoama helmikuun kuukausiraportti

04.03.2022
Kuva: 002 Production
Kuva: 002 Production

Helmikuussa pitkä odotus päättyi ja Kiekko-Espoo pääsi ensin pelaaman kolme harjoitusottelua ja helmikuun lopulla Naisten Liiga käynnistyi 76 päivän mittaisen tauon jälkeen. Kuukausiraportin tarjoaa yhteistyökumppanimme OP Helsinki.

Harjoitusotteluista kaksi voittoa ja yksi tappio

Kiekko-Espoo pelasi helmikuussa kolme harjoitusottelua.

Kiekko-Espoo vs HIFK 0-2
Kiekko-Espoo vs HPK 2-1
Kiekko-Espoo vs Lukko 5-1

Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen oli harjoitusotteluiden tuloksiin tyytyväinen, vaikka yksi tappio paikallisvastustajalle koettiin.

- Voidaan olla tyytyväisiä siihen, miten harjoitusottelut menivät. Pelattiin muuttuneella kokoonpanolla ja vaikka hävisimme HIFK:lle, voimme olla tuloksellisesti tyytyväisiä. Harjoitusotteluiden pelillisiä tavoitteita oli saada pelikokemuksia ennen Naisten Liigan jatkumista ja kokemuksia uusista koostumuksista, ja nämä tavoitteet toteutuivat, Haapanen kommentoi harjoitusotteluita.

Naisten Liiga jatkui helmikuussa voitokkaasti - maaliskuun alkuun voittoputki katkesi

Naisten Liiga jatkui pitkän odotuksen jälkeen 26.2. vieraspelillä Oulussa ja seuraavana päivänä vierasreissu jatkui Kuortaneella. Kiekko-Espoo nappasi vierasreissulta täyden pistepotin ja voitti molemmat ottelut.

- Tiesimme etukäteen, että edessä on haastava viikonloppu, kun edellisestä Liiga-pelistä oli kulunut 76 päivää. Oulussa meillä oli huono startti ja pelaamattomuus näkyi ensimmäisessä erässä. Siitä lähti kuitenkin nousujohteinen viikonloppu ja Oulussa pystyimme parantamaan peliä niin voitettiin. Kuortaneella jatkoimme siitä mihin Oulussa jäätiin ja pelasimme koko pelin läpi hyvin, Haapanen kommentoi vierasreissun pelejä.

Maaliskuun toisena päivänä oli edessä paikallisottelu ja Naisten Liigan kärkikamppailu HIFK:ta vastaan. Paikallisvastustaja HIFK kävi hakemassa tylyn 5-1- voiton Espoosta. Espoolaisten pelissä ei oikein mikään tahtonut onnistua, kun taas vierailijat onnistuivat miltei kaikessa.

- HIFK oli todella hyvä ensimmäisen erän. Se oli paras HIFK, minkä olen koskaan nähnyt. Me olimme ihan lapasia ensimmäisessä erässä. Kaveri vei meitä kuin mätää kukkoa. Uskalsi pelata ahtaisiin väleihin, syötti hyvin, pelasi maalia kohti. Kyllä me siinä ensimmäisessä erässä paljon tätä peliä hävittiin, Haapanen sanoi ottelun jälkeen.

Tappioista ei koskaan voi tykätä, mutta Haapanen löytää tästä kauden ensimmäisestä tappiosta myös jotain hyvääkin.

- Tämä on hyvää oppia kohti pleijareita. Niin kuin edesmennyt isäni sanoi, mikään puu ei taivaaseen asti kasva. Nyt se katkesi tähän, se voittokulkumme, ja uskon, että tässä on siemen meidän uudelle tulemisellemme, Haapanen käänsi katsetta jo tulevaan.

Emmi Rakkolainen Kiekko-Espoon kapteeniksi

Alkukauden Kiekko-Espoon kapteenina toiminut Minttu Tuominen siirtyi ulkomaille loppukaudeksi, joten uudelle kapteenille tuli tarve. Loppukauden Kiekko-Espoota kipparoi hyökkääjä Emmi "Rakki" Rakkolainen.

- Meillä on tällä hetkellä kolme hyvää varakapteenia ja halusimme tuoda kapteenistoon uuden jäsenen, Emmi Rakkolaisen. Rakilla on pitkä Kiekko-Espoo tausta, asenne ja suhtautuminen lajiin, sekä hän tekee kaikkensa joukkueen ja lajin eteen. Rakki on arvostettu pelaaja joukkueen keskuudessa ja hän arvostaa joukkueen jokaista pelaajaa ja hänellä on vahva luottamus kaikilta, Haapanen kommentoi kapteenin valintaa.

Emmi Rakkolainen ottaa kapteenin roolin hyvällä mielellä vastaan.

- Olen saanut Espoossa pelata loistavien kapteenien (Minttu Tuominen & Annina Rajahuhta) joukkueissa ja koen, että he ovat esimerkillään tarjonneet eväitä myös omaa tämänhetkistä kapteeniutta ajatellen. Olen itsekin kasvanut näiden vuosien aikana niin pelaajana kuin henkiselläkin tasolla, joten koen olevani valmis kapteeniksi, Rakkolainen kommentoi.

Joukkueella on edessä tiivis ja pelientäyteinen kevät, jota kapteeni odottaa innolla ja aikoo nauttia jokaisesta hetkestä joukkueen kanssa.

- Odotan joukkueen pelin kehittyvän edelleen kohti pudotuspelejä. Meillä on tiivis ja yhtenäinen joukkue, jossa jokainen pelaaja on arvokas. Teemme joukkueena parhaamme ja nautimme pelaamisesta, kauden lopussa nähdään, mihin se riittää.