OP Helsingin tarjoama joulukuun kuukausiraportti

13.01.2022
Kuva: 002 Production
Kuva: 002 Production

Hyvää uutta vuotta 2022! Vuosi on vaihtunut, treenit ovat käynnissä ja Kiekko-Espoon Naisten Liiga-joukkue on valmiina kevätkauteen. Palataan hetkeksi vielä joulukuuhun kuukausiraportin muodossa. Kuukausiraportin tarjoaa yhteistyökumppanimme OP Helsinki.

Kiekko-Espoo alkusarjan voittoon häviämättä otteluakaan

Kiekko-Espoo pelasi Naisten Liigan alkusarjan vakuuttavasti voittaen kaikki 20 ottelua. Espoolaiset tekivät otteluissa yhteensä 137 maalia ja päästi 25 maalia, joka kertoo joukkueen vahvasta pelaamisesta.

Alkusarjan viimeinen ottelu pelattiin joulukuussa Hämeenlinnassa HPK:ta vastaan. HPK johti ottelua toisen erän puoliväliin saakka 2-0, mutta espoolaiset onnistuivat kirimään ja voittivat ottelun lopulta luvuin 2-5.

Joulutauolle lähdettiin onnistuneen alkusarjan jälkeen. Ennen jouluaattoa hallilla vietettiin perinteistä glögijäätä, jossa taustajoukot ja pelaajat pääsivät joulutunnelmaan ennen joulunviettoon lähtemistä.

Joulun ajan pelaajat lepäsivät kukin tavallaan, ja välipäivinä joukkue palasi harjoittelemaan yhdessä. Naisten Liigan oli tarkoitus jatkua jo 8.1., mutta pahentuneen koronatilanteen takia Kiekko-Espoon Naisten Liiga-ottelut jatkuvat vasta helmikuun lopulla.

- Ainahan pelaaminen olisi tietysti mukavaa, mutta tällä hetkellä on otettava turvallisuusseikat huomioon ja pelaajien turvallisuuden kannalta tämä oli paras mahdollinen ratkaisu, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen kommentoi.

Ottelusiirrot Kiekko-Espoon ja HIFK:n välillä katsottiin tarpeelliseksi sen vuoksi, koska molemmissa joukkueissa on suuri määrä pelaajia, jotka ovat mukana Pekingin olympialaisten valintaprosessissa ja siirroilla pyritään minimoimaan koronatartunnan riski olympiakandidaattien osalta. Kiekko-Espoolla ringissä on peräti kahdeksan pelaajaa.

- Meillä on Espoossa jo pitkään pyritty kehittämään olosuhteet ja toiminta niin, että tyttö- ja naisjääkiekkoilijat saavat parhaan mahdollisuuden kehittyä kohti kansainvälistä huippua. Tärkeintä on tukea pelaajia tässä työssä. Sen vuoksi olemme myös nyt pelaajien tukena ja haluamme taata olympiakandidaateille mahdollisimman riskittömän ympäristön ennen kisoja, Haapanen toteaa. (Lue koko tiedote täältä)

Eronen ja Schalin valittiin tyttöjen alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin - kisat peruttiin

Kiekko-Espoon Ada Eronen ja Julia Schalin valittiin tyttöjen alle 18-vuotiaiden MM-kisajoukkueeseen joulukuussa. Kisat oli tarkoitus pelata tammikuussa Ruotsissa, mutta pahentuneen koronatilanteen takia MM-kisat peruttiin joulun alla.

Haastattelussa Anni Montonen - "Espoolainen kiekkopolku on ollut erittäin hyvä"

Viidettä kautta Kiekko-Espoon Naisten Liiga-joukkueessa pelaava Anni Montonen on vakiinnuttanut paikkansa joukkueessa kovalla työllä. "Bussikuski" -nimelläkin joukkueessa tunnettu 21-vuotias hyökkääjä ei pidä itsestään meteliä ja tekee päivästä toiseen paljon töitä joukkueen ja oman kehittymisen eteen. Bussikuskin lempinimikin syntyi, kun joukkuekaveri Siru Lehtopelto totesi Montosen pelissä siirtyneen kuskin paikalle ja ottaneen joukkueen bussin kyytiin silloin, kun joukkue tarvitsi suunnannäyttäjää.

Millainen pelaajapolku sinulla on ollut Naisten Liiga-joukkueeseen?

"Alotin jääkiekon 5-vuotiaana Jäähongassa kiekkokoulussa. Pelasin n. 15-vuotiaaksi asti poikien joukkueissa (Jäähonka ja Blues juniors). Sen jälkeen kolme kautta meni EKS:n tyttöjoukkueessa, josta sitten siirryin naisten liiga joukkueeseen.

Espoolainen kiekkopolku on ollut erittäin hyvä. Aina on ollut laadukas valmennus ja hyvät puitteet harjoittelulle."

Mitä tavoitteita sinulla on jääkiekossa?

"Kehittyä jatkuvasti paremmaksi jääkiekkoilijaksi tekemällä päivittäin asioita sen eteen ja katsoa mihin asti se tulevaisuudessa vie. Tavoitteena on pystyä parantamaan kausi kaudelta omaa pelaamista ja sitä kautta kasvattaa omaa roolia joukkueessa."

Mikä Kiekko-Espoon Naisten Liiga joukkueessa on parasta?

"Parasta on joukkuekaverit ja yhteishenki, sekä laadukkaat ja aina kehittävät treenit."

Mitä arkeesi kuuluu jääkiekon ulkopuolella?

"Tällä hetkellä olen töissä iltapäiväkerhon ohjaajana. Tulevana syksynä tavoitteena olisi aloittaa opinnot, joten tuleva kevät menee pääsykokeisiin lukiessa. Muuten vapaa-ajalla tykkään nähdä kavereita, katella sarjoja ja liikkua luonnossa."

Miten jääkiekko ja arki yhdistyy?

"Jääkiekko ja arki yhdistyy hyvin, kun työn puolesta ehdin iltatreenien lisäksi myös aamutreeneihin. Päivät menevät pitkälti treenien ja työn parissa, mutta jääkiekon ja arjen välillä on tällä hetkellä hyvä tasapaino ja aikaa jää hyvin myös palautumiselle."

Miten kuvailisit itseäsi pelaajana?

"Työteliäs, rauhallinen ja tunnollinen. Pyrin aina tekemään parhaani joukkueen eteen."