OP Helsingin tarjoama lokakuun kuukausiraportti

05.11.2021
Kuva: 002 Production
Kuva: 002 Production

Lokakuun vaihtuessa marraskuuksi palataan hetkeksi alkusyksyn tunnelmiin Kiekko-Espoon Naisten Liiga-joukkueen kuukausiraportin muodossa. Kuukausiraportin tarjoaa yhteistyökumppanimme OP Helsinki.

Vahva startti kauteen 2021-22

Kiekko-Espoo aloitti Naisten Liigan varsin vauhdikkaasti ja on kahdentoista ottelun jälkeen sarjataulukossa ensimmäisenä. Joukkue on onnistunut voittamaan tähän mennessä kaikki ottelut.

Alkukauteen on mahtunut muun muassa vauhdikas kärkikamppailu ja paikallispeli HIFK:ta vastaan, joka päättyi Kiekko-Espoon 2-0 voittoon.

- Hyvä peli oli meiltä. Odotimme tiukkaa ottelua, ja sellainen saatiin. Ottelu ratkesi siihen, että pystyimme ohittamaan Iina Kuuselan. Kaverin maalivahti oli ihan huikea kaksi erää. Oliko hänellä joku 40 koppia, että vaikeata oli meillä maalinteko. Onneksi onnistuimme, päävalmentaja Sami Haapanen kommentoi kärkikamppailua ottelun jälkeen.

Kiekko-Espoo on tehnyt kahteentoista otteluun yhteensä 95 maalia ja päästänyt 14 maalia. Joukkueen sisäinen TOP5 pistepörssi näyttää tällä hetkellä tältä:

  1. Kiira Yrjänen 14+12=26

  2. Elisa Holopainen 11+14=25

  3. Nelli Laitinen 6+13=19

  4. Tinja Haukijärvi 10+7=17

  5. Sanni Rantala 7+10=17 & Ella Viitasuo 7+10=17

Alkusarjaa on jäljellä vielä 8 ottelua, jonka jälkeen Kiekko-Espoo on tällä hetkellä vahvasti matkalla kohti ylempää jatkosarjaa. Ylempään jatkosarjaan pääsevät sarjataulukon sijoilla 1-6 olevat joukkueet.

Maajoukkuetauko alkaa - suuri edustus Kiekko-Espoosta maajoukkueissa

Kiekko-Espoosta valittiin yhteensä 11 pelaajaa eri maajoukkueisiin.

Naisleijonien olympiavalmistelut jatkuvat Kanada-peleillä Helsingissä ja Turussa 11.-14.11.2021. Joukkueeseen valittiin Kiekko-Espoosta puolustajat Minttu Tuominen, Nelli Laitinen, Ella Viitasuo ja Sanni Rantala, sekä hyökkääjät Elisa Holopainen, Emmi Rakkolainen ja Kiira Yrjänen.

Suomen alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pelaa 10.-12.11.2021 kolmen maaottelun sarjan Ruotsia vastaan. Kiekko-Espoosta Tyttöleijonien Finnkampeniin valittiin puolustajat Ada Eronen ja Bianca Kanerva.

Tyttöjen U16-kartoitusikäluokan jää- ja opiskeluleiri järjestetään Kuortaneella 15.-19.11.2021. Kiekko-Espoosta tapahtumaan valittiin hyökkääjät Mira Saarinen ja Roosa Vuosalmi.

Kiekko-Espoo onnittelee kaikkia valinnoista ja toivottaa tsemppiä tapahtumiin!

Kuva: 002 Production
Kuva: 002 Production

Kiira Yrjänen Naisten Liigan syyskuun kuukauden pelaaja

Vahvoja otteita kaukalossa näyttänyt Kiira Yrjänen valittiin syyskuussa Naisten Liigan kuukauden pelaajaksi.

"Yrjänen on ottanut kesällä isoja kehitysaskeleita ja satsannut isosti harjoitteluun. Panostukset ovat näkyneet heti kauden alussa. Hän on ollut joukkueensa johtava pelaaja kautta edeltäneissä harjoituksissa ja harjoituspeleissä sekä liigan viidessä ensimmäisessä pelissä. Tästä osoituksena on pistepörssin kärkipaikka syyskuun vaihtuessa lokakuuksi. Yrjänen on pystynyt pelaamaan pelistä toiseen hyvällä tasolla tehden paljon pisteitä ja siten mahdollistaen joukkueensa hyvän tuloksen", valintaa perustellaan leijonat.fi-sivustolla.

Nuori hyökkääjä pelaa nyt ensimmäistä kauttaan Kiekko-Espoossa ja tavoittelee paikkaa olympialaisiin. Mitä Kiiran arkeen kuuluu ja millaista Espoossa on ollut? Lue alta Kiiran haastattelu.

Miten sun ensimmäinen kausi Kiekko-Espoossa on lähtenyt käyntiin?

"Oon viihtynyt täällä tosi hyvin ja mut on otettu tosi hyvin vastaan. Hyvä fiilis on siirtyny peleihinki ja siellä tullu onnistumisia."

Millainen joukkue Kiekko-Espoo on?

"Taitava, luisteleva, yhtenäinen ja ammattimainen!"

Onko sun arjessa eroja nyt verrattuna viime kauteen?

"Nyt asun yksin omassa kämpässä ja laitan itse ruoan, mutta en tällä hetkellä opiskele, niin voin keskittyä vain jääkiekkoon. Ja varmaan aika iso ero myös siinä, että treenaan kolmessa eri ryhmässä, niin tulee ihan erilaisia juttuja jokaiselta valmentajalta ja treenien sisällöt on keskenään erilaisia."

Kerro sun arjesta, millainen on sun perus treeniviikko?

"Maanantaina on välillä lepo tai sitten teen nopeuden ja on omat jäät, mutta se vaihtelee pelien ja rasituksen mukaan. Tiistaina ja keskiviikkona on aamuisin treenit Hockey Basessa ja illalla poikajäät. Torstaina on aamulla fyssari tai aamujää ja iltaisin omat jäät ja sitten perjantaina on yleensä peliin valmistavat treenit joukkueen kanssa ja saatan silloin aamulla tehdä herättelevää treeniä, nopeutta tai aerobiaa. Riippuen vähän viikon kuormasta. Viikot on kuitenkin välillä erilaisia, mutta pääasiassa menee suurinpiirtein noin."

Miten vietät aikaa treenien ulkopuolella?

"Yritän lepäillä, että kroppa palautuisi kunnolla, mutta näen kavereita silloin kun ehtii ja käydään pelaamassa padelia. Sitten yksikseen pelailen pleikkarilla tai katson sarjoja, kokkailen, käyn shoppailemassa tai muuten vaan ulkona kävelyllä."

Mitä tavoitteita sulla on tällä kaudella?

"Kehittyä mahdollisimman paljon ja viedä omaa pelaamista eteenpäin ja sitä kautta auttaa joukkuetta voittamaan. Pelata tähän mennessä paras kausi. Maajoukkuetasolla tähtäimessä on tulevat olympialaiset ja myös jatkossa tulevat MM-kisat. Myös pelaaminen ammattilaisena on tavoitteena."