OP Helsingin tarjoama marraskuun kuukausiraportti

07.12.2021
Kuva: 002 Production
Kuva: 002 Production

Marraskuu on nyt selätetty ja joulukalentereistakin ensimmäiset luukut avattu, joten palataan hetkeksi marraskuun tunnelmiin Kiekko-Espoon Naisten Liiga-joukkueen kuukausiraportin muodossa. Kuukausiraportin tarjoaa yhteistyökumppanimme OP Helsinki.

Kiekko-Espoo jatkaa vahvasti sarjakärkenä

Alkusarjaa on pelattu nyt 18 ottelua, joista Kiekko-Espoo on voittanut jokaisen ottelunsa.

Marraskuun alussa Kiekko-Espoo matkusti Rovaniemelle ja Ouluun pelireissulle, jonka jälkeen Naisten Liiga jäi maajoukkuetauolle. Maajoukkuetauon jälkeen espoolaiset kohtasivat Kärpät kotihallissa ja paikallisvastustaja HIFK:n kärkikamppailussa Pirkkolan jäähallissa.

Marraskuussa saattoi olla pimeää ja märkää ulkona, mutta Kiekko-Espoon pukukopissa vallitsi iloinen ja positiivinen tunnelma, treenit kulkivat hyvin ja se näkyi myös pelien tuloksissa.

Joulukuussa Kiekko-Espoolla on edessä vielä alkusarjan kaksi viimeistä ottelua, joista tavoitteena on ottaa täydet pisteet.

Kiekko-Espoon TOP5 sisäinen pistepörssi:

Elisa Holopainen 16+18=34
Kiira Yrjänen 15+13=28
Emmi Rakkolainen 11+15=26
Tinja Haukijärvi 14+10=24
Sanni Rantala 7+15=22

Elisa Holopainen marraskuun kuukauden pelaaja

Kiekko-Espoon hyökkääjä Elisa Holopainen, 19, on valittu Naisten Liigan marraskuun parhaaksi pelaajaksi. Valinnan teki Liigassa pelaavien seurojen edustajisto.

"Vahvasti viime kaudesta peliään monipuolistanut supertaituri. Holopainen hyökkää, syöttää, tekee pisteitä ja puolustaa tunnollisesti. Näkyvässä roolissa pelistä toiseen, ei pelkästään luisteluvauhdin, vaan kokonaisvaltaisten peliesitystensä ansiosta", valintaa perustellaan leijonat.fi-sivustolla.

Kiekko-Espoo onnittelee Ellua ansaitusta valinnasta kuukauden pelaajaksi!

Minttu Tuomisen haastattelu - ammattilaisuudesta takaisin kotiin Espooseen

Minttu Tuominen pelasi viime kaudella jääkiekkoammattilaisena Venäjällä KRS Vanke Rays joukkueessa, ja palasi täksi kaudeksi kotiin Espooseen. Minttu kantaa jälleen kapteenin merkkiä rinnassaan ja johtaa joukkuetta niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Millaisia eroja ammattilaisuuden ja Naisten Liigan välillä on ja mitä kapteenin arkeen kuuluu tällä hetkellä?

Palasit Espooseeen vuoden ammattilaisena pelaamisen jälkeen. Mitkä ovat päällimmäiset fiilikset alkukaudesta tutussa ympäristössä Espoossa?

"Kiva on ollut olla takaisin tutuissa ympäristöissä. Fiilis Tapiolan harkkahallissa on yhteisöllinen ja tuntuu että seura puhaltaa yhteen hiileen."

Mitä eroja ammattilaisena pelaamisessa ja Naisten Liigassa pelaamisessa on?

"Raha liikkuu eri suuntaan. Ammattilaisena vietimme enemmän aikaa pelireissuilla, kun matkustus paikkakunnalle tapahtui muutamaa päivää ennen pelejä, jolloin pääsi tutustumaan kaupunkeihin eri tavalla. Lisäksi harjoitukset olivat aamulla ja/tai iltapäivällä, joten illat meillä oli vapaita."

Millaista arkesi on nyt?

"Joukkueen harjoitusten lisäksi harjoittelen kahtena aamuna Hockey Base Vantaalla Miro Kivilahden valmennuksessa, 1-2 iltana viikossa Kiekko-Espoon U20 challenger joukkueen kanssa, ja kerran viikossa käyn Urheassa fysioterapiassa. Kerran viikossa käyn myös HT Sportilla palautumishoidossa ja lihashuollossa.

Lisäksi suoritan Urhean ja Kisakallion Liikunnan perustutkintoa, jossa on lähipäiviä 2-3 päivänä viikossa. Opintoihin kuuluu myös liikunnan ohjauksen harjoittelua, jota olen tehnyt Kiekko-Espoon tyttöjen U12- joukkueen mukana.

Tekemistä siis riittää!"

Joukkueen alkukausi on ollut voitokas. Miten kapteenina koet joukkueen alkukauden sujuneen ja miten pelit ovat sujuneet henkilökohtaisesti?

"Alkukausi on sujunut hyvin, olemme päässeet kehittämään eritoten kiekollista peliämme ja yhteispeliä, siinä aika hyvin onnistuen. Parannettavaa toki löytyy. Olen myös itse pelannut hyvin ja päässyt käyttämään vahvuuksiani."

Marraskuussa Naisleijonat kohtasivat Kanadan kolmesti ja olit tutusti joukkueessa mukana. Millainen tapahtuma tämä oli Naisleijonien kautta ajatellen?

"Tapahtuma oli todella tärkeä, näimme missä olemme maailman parhaisiin verrattuna. Onnistuimme niissä asioissa mihin kiinnitimme huomiota ja mitä lähdimme kehittämään, vaikka kyyti olikin kovaa."

Tavoittelet paikkaa olympialaisiin, eroaako olympialaisiin valmistautuvan pelaajan kausi muista kausista jotenkin?

"Tässä on useampi vuosi menty koko ajan ammattimaisempaan suuntaan harjoittelun osalta, joten en koe, että tämä olisi kauhean erilainen nyt muutamaan viime kauteen verrattuna."