OP Helsingin tarjoama tammikuun kuukausiraportti

03.02.2022
Kuva: 002 Production
Kuva: 002 Production

Uusi vuosi 2022 alkoi Kiekko-Espoon Naisten Liiga-joukkueessa poikkeavalla tavalla ilman otteluja, mutta harjoittelu on saatu käyntiin ja vuoden ensimmäiset harjoitusottelut ovat nyt edessä. Mitä kaikkea tammikuussa tapahtui? Kuukausiraportin tarjoaa yhteistyökumppanimme OP Helsinki.

Naisten Liiga-pelit tauolla helmikuun loppuun saakka

Tammikuun alussa koronatilanteen pahentuessa Kiekko-Espoon Naisten Liiga-ottelut päädyttiin siirtämään olympialaisten jälkeiseen aikaan, joten seuraava sarjapeli joukkueella on edessä helmikuun lopulla 26.2. Tämä peli on myös joukkueen ensimmäinen ottelu Naisten Liigan ylempää jatkosarjaa, jota pelataan kymmenen ottelua. Ylemmän jatkosarjan jälkeen edessä on pudotuspelit.

Tammikuu on mennyt joukkueella harjoitellessa. Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna on edessä vuoden ensimmäiset harjoitusottelut, lauantaina 5.2. HIFK:ta vastaan ja sunnuntaina 6.2. HPK:ta vastaan. Vaikka sarjaottelut ovat tauolla, joukkue odottaa innolla tulevia harjoitusotteluja tuttuja liigavastustajia vastaan.

- Todella hienoa päästä pelaamaan pitkästä aikaa, vaikka kyseessä ei olekaan sarjapelit. Tauko on hyödynnetty kovaan harjoitteluun niin jäällä kuin fysiikkapuolellakin ja uskon, että se tulee näkymään myös kevään peleissä. Keväällä on edessä paljon otteluita lyhyeen aikaan, joten nämä harjoitusottelut tulevat nyt hyvään saumaan, niin päästään taas pelaamiseen kiinni, kommentoi varakapteeni Reetta Valkjärvi.

Helmikuussa pelataan vielä kolmas harjoitusottelu Lukkoa vastaan sunnuntaina 13.2. Kaikki harjoitusottelut pelataan Tapiola2:ssa. Ottelut pelataan koronatilanteen takia valitettavasti ilman yleisöä, mutta suorat lähetykset näkyvät leijonat.tv palvelussa.

Harjoitusottelut:

La 5.2. K-Espoo vs HIFK klo 18.15
Su 6.2. K-Espoo vs HPK klo 16.15
Su 13.2. K-Espoo vs Lukko klo 16.15

Kiekko-Espoo Naiset ehdolla vuoden 2021 espoolaiseksi joukkueeksi

Keväällä 2021 Suomen mestaruuden voittanut Kiekko-Espoo Naiset on ehdolla vuoden espoolaiseksi joukkueeksi. Anna äänesi täällä: https://link.webropolsurveys.com/S/8ECE4BBC4353F864

Tiia Pajarisen haastattelu

Tiia Pajarinen pelaa nyt kolmatta kautta Kiekko-Espoossa. Viime kaudella maalivahti torjui vakuuttavasti muun muassa pudotuspeleissä ja palkittiin finaalien päätteeksi pudotuspelien arvokkaimman pelaajan palkinnolla. Miten Polvijärveltä kotoisin oleva Pajarinen on kotiutunut Espooseen ja mitä hänen arkeensa kuuluu?

Miten olet viihtynyt Espoossa?

Oon kotiutunu Espooseen tosi hyvin ja viihdyn täällä. Oon kotoisin pieneltä paikkakunnalta, joten tänne pääkaupunkiseudulle muuttaminen jännitti, mutta sopeuduin tosi nopeesti enkä oo katunu hetkeekään valintaa tulla Espooseen.

Miten alkukausi on sujunut?

Alkukausi on sujunut ihan hyvin ja oon pystyny treenaamaan paljon laadukkaassa ympäristössä. Oon oppinut itestäni urheilijana lisää ja kehitystä on tullut jäällä ja jään ulkopuolella.

Mitä tavoitteita sinulla on urheilu-urallasi?

Tän kauden tavoitteena on voittaa mestaruus ja pysyy terveenä ja pidemmällä tähtäimellä seuraavan kolmen vuoden aikana on tavoitteena murtautua maajoukkueeseen.

Millaista arkesi on?

Arki koostuu aika pitkälti jääkiekosta ja koulusta. Näillä näkymin valmistun ensi jouluna fysioterapeutiksi.

Miten urheilun ja opintojen yhdistäminen on sujunut ja mitä tavoitteita sinulla on tulevaisuuden työelämään?

Kuulun Urheaan, joten opiskeluiden ja jääkiekon yhdistäminen on sujunut tosi hyvin. Koulu joustaa niin, että pääsen käymään aamutreeneissä, mikä on tosi tärkeä asia itselle. Tulevaisuudessa haluan tehdä töitä urheilijoiden kanssa ja erikoistua urheilufysioterapiaan. Niin kuin jääkiekossa, haluan olla myös tulevassa työssäni mahdollisimman hyvä ja ammattitaitoinen.

Miten kuvailisit itseäsi jäällä ja jään ulkopuolella koppielämässä?

Jäällä annan aina kaikkeni ja taistelen joka kiekosta. Peleissä haluan auttaa joukkuetta voittamaan ja treeneissä haluan antaa mahdollisimman kovan vastuksen. Jään ulkopuolella tykkään osallistua keskusteluun, mutta myös tarkkailla. Tsemppaan kavereita ja pyrin omalla persoonalla tuomaan iloa joukkueeseen.

Entä miten kuvailisit joukkuetta jäällä ja koppielämässä?

Meidän joukkue on taitava ja hyvin luisteleva ryhmä, joka haluaa kehittää omaa peliä jatkuvasti. Pelaajat ja valmennus vaativat itseltä ja joukkueelta aina parasta tekemistä. Niin kuin jäällä, myös kopissa pelaajilla on omat roolinsa ja meillä on hyvä ilmapiiri. Vaikka me treenataan ja pelataan tosissaan, meillä on myös hauskaa!