Paluumuuttaja Leinonen vahvassa roolissa Ilveksen kaadossa

07.09.2019

Emmi Leinosen paluuottelu SM-liigaan päättyi tehokkaissa merkeissä. Ilves kaatui 5-2.

Naisten liigajoukkueen kausi käynnistyi voitokkaasti Kuopiossa, kun Ilves kaatui selvin 5-2- numeroin. Ottelun suurin sankaritar oli vuoden tauon jälkeen paluun kiekkokaukaloihin tehnyt Emmi Leinonen, jonka tehot ottelussa olivat 2+1.

- Ilvestä vastaan on aina tiukat pelit eikä niihin saa lähteä mitenkään takki auki. Pitää pelata kuusikymmentä minuuttia, Leinonen toteaa.

Viime kevään finalistien välinen mittelö osoitti selkeästi sen, että Kiekko-Espoon runko on pysynyt hyvin kasassa toisin kuin tamperelaisten kokoonpano on kesän aikana elänyt. Espoolaiset hallitsivat kahta ensimmäistä erää, mutta Ilves sai otetta ottelussa sitten kolmannessa erässä.

- Viimeinen erä oli meiltä huono, kun lopetettiin pelaaminen. Saatiin koneet onneksi uudelleen käyntiin, mutta kolmas erä oli sellainen, että koko ajan pitää keskittyä, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen kommentoi ottelua.

Vaikka viimeinen erä ei antanut päävalmentajalle ilon aiheita, niin kokonaisuutena hän oli otteluun tyytyväinen ja varsinkin siihen, että pistetili aukesi tänä vuonna heti ensimmäisestä ottelusta lähtien.

- Totta kai voi olla tyytyväinen, prosessi on käynnistetty ja peli tästä pikkuhiljaa kehittyy. Kentälliset pelasivat aika odotetusti. Siellä on työteliäitä pelaajia joukkueessa, niin se on aina hyvä asia, Haapanen pohti.

Leinosella oli tehokas ottelu, mutta hän ei ollut ainoa pelaaja, joka sai useamman tehopisteen. Tosin oli illan tehokkain pelaaja. Onnistumisia tuli suhteellisen laajalla rintamalla, joka kuvastaa sitä, että joukkue ei ole vain muutaman pelaajan varassa tälläkään kaudella.

Ottelut jatkuvat sunnuntaina aamulla, kun vastaan luistelee nuori Kuortaneen joukkue.

Ottelun tilastot

Teksti ja kuvat: Joni Hildén

Ensimmäinen kotiottelu la 21.9 kello 17.20 Kiekko-Espoo - Kärpät Tapiola2

Kausikortit 70€, osta omasi täältä