Pitkä vierasreissu - kotiintuomisina kaksi pistettä

27.11.2017

Sinisten viikonlopun bussikiertue lumisempaan Suomeen sisälsi kaksi erittäin tiukkaa taistelua, joista lopulta kotiintuomisina oli yhteensä kaksi sarjapistettä.

Luonnollisesti tavoitteena oli isompi saalis, mutta tällä kertaa vastustajilla oli tehokkaammat rankkarit.

Oulussa Blues oli mukana heti alusta vaikka bussijalat vähän painoivat. Maalinteon aloitti ensimmäisen erän puolivälissä Emmi Rakkolainen. Heti seuraavassa vaihdossa tuli kuitenkin notkahdus ja Kärpät tasoitti vajaa minuutti ottelun ensimmäisestä maalista.

Oulussa ennen peliä järjestetty tyttökiekkotapahtuma oli tuonut katsomoon mukavasti väkeä, ja he pääsivätkin tuulettamaan kotijoukkueen alivoimalla tekemää johtomaalia vajaa kaksi minuuttia ennen ensi erän loppua.

Espoolaiset tulivat tasoihin Satu Teräväisen taidokkaalla osumalla ajassa 29.40. Tämän jälkeen tilanteita oli molempiin suuntiin, mutta lisäosumia ei ottelussa nähty. Kun jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, siirryttiin rangaistuslaukaskisaan. Kärppien viimeistely onnistui tällä kertaa paremmin, joten 3-2 kotivoitto oululaisille.

Blues siirtyi iltapelin jälkeen ruokailun kautta hotellille valmistautumaan seuraavan päivän matkaan. Sunnuntaiaamuna bussin pyörät käännettiin kohti Kuopiota.

Tälläkään kertaa vieraspelin alku ei ollut, ainkaan maalien valossa totutun vaikea, vaan Ella Viitasuo täräytti Bluesin johtoon jo kolmen minuutin pelin jälkeen. Tämän jälkeen kuitenkin Kalpa tuli peliin vauhdilla ja teki kaksi seuraavaa maalia. Viikonloppuna maaliverkkoja kolmen osuman verran heiluttanut Emmi Rakkolainen toi Bluesin ensin tasoihin ja sitten vielä 2-3 johtoon. Kolmas erä kokonaisuudessaan oli maalirikas ja hetken jo näytti, että Kuopiosta Espooseen voisi matkata kolme pistettä, mutta reilu minuutti ennen päätössummeria kotijoukkueen Tanja Niskanen toi peli tasoihin ja jälleen siirryttiin jatkoajan kautta rankkareille. Lopputuloksena kaksi pistettä Kalpalle ja yksi Bluesille.

Matkassa paljon hyvääkin, mutta hampaankoloon jäi. Katseet siirretään ensi viikonloppuun, jolloin matkapelit jatkuvat lauantaina Raumalla. Sunnuntaina on luvassa uusintaottelu oululaisia vastaan, kun Kärpät saapuu vieraaksi Tapiolaan.

3.12 Blues-Kärpät, Tapiola 2 kello 12.20. Tervetuloa!