Rajahuhdan maali toi ensimmäisen kiinnityksen

04.03.2021

Kiekko-Espoo avasi pudotuspelit Kuortanetta vastaan 4-2- voitolla. Tapiolassa pelatun ottelun sankarittarina häärivät ykkösketjun pelaajat Annina Rajahuhta, Emmi Rakkolainen sekä Emilia Vesa, jotka vastasivat kaikista espoolaisten osumista.

- Alku oli hermostunutta meiltä eikä pystytty ihan parhaimpaan. Kyllä se ottelun edetessä peli aukesi ja päästiin kuskin paikalle, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen totesi pelin jälkeen.

Emilia Vesa vei kotijoukkueen viiden pelatun minuutin jälkeen johtoon, jonka jälkeen ote siirtyi hetkellisesti vieraille ja he vastasivat kahdesta seuraavasta osumasta.

- Kyllä siellä on tunnistettavia elementtejä meidän pelissämme, mutta en ole täysin tyytyväinen tuohon hyökkäyksen ja puolustamisen tasapainoon. Kyllä me otamme kovasti riskejä, mutta kehitytään, Haapanen pohti.

Ottelun ehkä yksi kääntäviä voimia oli se, kun Annina Rajahuhta iski tasoitusmaalin aivan ensimmäisen erän loppuun. Toinen, vielä suurempi oli toisen erän loppupuolella isketyt kaksi nopeaa, minuutin sisään tehtyä maalia.

"Pitää hereillä olla"

Otteluparissa Kiekko-Espoolta odotetaan paljon, mutta Kuortane osoitti heti alusta lähtien, että heitä ei voi aliarvioida. Sarjasijoitus kahdeksantena ei kerro koko totuutta joukkueesta, vaan vastassa on ryhmä, jolta voi odottaa myös suuria tekoja.

- Kyllähän se tiedossa on, että heillä on nuori ryhmä, joka satsaa kaikkensa jääkiekkoon. Tuskin he huvikseen ovat sinne Kuortaneelle kokoontuneet leirikoulua viettämään. Kyllä siellä töitä tehdään joka päivä ja sen näkee. Hyvin valmennettu joukkue, joka tekee kaikkensa.

- Pitää hereillä olla ja löytää se oma paras rytmi siihen pelaamiseen. Sitä yritetään parantaa taas lauantaina Kuortaneella.

Ottelusarja jatkuu lauantaina vierasottelulla Kuortaneella. Sarja on katkolla espoolaisille, sillä puolivälierissä jatkopaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Niklas Günsberg