Schalin laukoi espoolaiset finaaliin "Haastajan rooli sopii meille"

12.03.2023

Kiekko-Espoo voitti KalPan neljännessä välieräottelussa 2-0 ja ottelusarjan 3-1. Tällä tuloksella espoolaisjoukkue eteni nyt viidettä kertaa peräkkäin Naisten Liigan finaaleihin. Tosin kaudella 2019-2020 finaalit jäivät pelaamatta koronan vuoksi.

– Olen kyllä helvetin ylpeä tästä ryhmästä. Syksyllä kaikki puhuivat, että Espoossa on törkeä kriisi, pelaajia lähtee ulos ja sisään ei ollut paljon tulijoita. Tämä joukkue on tehnyt huippuduunin. Meidän unelma oli päästä tästä eteenpäin ja nyt me pääsemme tavoittelemaan päämääräämme IFK:ta vastaan, joka on varmasti kahden jäävuoren kokoinen haaste, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen toteaa.

Koko ottelusarja oli hyvin tasainen ja neljästä ottelusta kolme ratkaistiin vasta jatkoajalla. Sunnuntaina jatkoaikaa ei tarvittu, sillä Kiekko-Espoo onnistui ratkaisemaan ottelun jo varsinaisella peliajalla eikä kuopiolaiset saanut kiekkoa Tiia Pajarisen vartioimaan maaliin.

– Tiukka taistelu, neljäs peli viiteen päivään. Vähän jännitti etukäteen, riittääkö bensa, miten jaksaminen. Mielestäni joukkue oli hyvin latautunut ja keskittynyt, energiat riittivät. Vahva esitys, tasapainoinen ja fiksu peli, Haapanen kiittelee.

Ottelun ratkaisijaksi nousi ykkösketjuun tällä kaudella murtautunut nuori Julia Schalin. Schalin iski ottelussa ensimmäisen maalin kahden pelaajan ylivoimalla. Maali syntyi Sofia Nuutisen ja Tea Villilän syötöistä.

– Pääsimme ylivoimalle ja Sofia laukoi kiekon maalille, josta sitten lapioin riparin maaliin, Schalin kuvailee osumaansa.

Otteluun lähdettäessä panokset olivat tiedossa, espoolaisilla oli mahdollisuus katkaista ottelusarja kotikaukalossa. Joukkueen tahtotila oli selvillä heti alusta alkaen eikä kuopiolaisille jätetty kovin paljoa mahdollisuuksia. Keltapaidat eivät päässeet kovin usein laukomaan Pajarista päin.

– Kyllä me vähän puhuimme ennen peliä, että emme keskiviikkona jaksa enää Kuopioon lähteä, että kyllä se on täällä kotona katkon paikka. Ottelu oli kovatempoinen ja saimme tehdä kyllä päivätyö, että saimme voiton kotiin, Schalin kertoo.

Edessä iso haaste

Kun ottelusarja päättyi jo neljänteen otteluun, jäi espoolaisille lepoaikaa melkein yhtä paljon kuin viikon päästä finaalivastustajaksi tulevalle HIFK:lle. Helsinkiläisten välierät tulivat päätökseen jo kolmannen ottelun jälkeen, joka pelattiin Pirkkolassa lauantaina. Edessä on kova sarja, jonka ennakkosuosikista ei ole epäselvyyttä, sen verran vakuuttavasti HIFK on pelannut.

– On meillä iso haaste vastassa. HIFK on porskuttanut koko tämän kauden, Schalin miettii.

Helpolla rakasta vihollista tuskin mestaruuteen päästetään, sillä kolmesta edellisestä mestaruudesta huolimatta voitonnälkää löytyy myös espoolaisleirissä. Joukkueessa on mukana myös sellaisia uusia pelaajia, jotka eivät ole vielä mestaruutta onnistunut voittamaan.

– Ei tule helppoa sarjaa niille myöskään. Kyllä me olemme valmiina ottamaan tuo haaste vastaan ja uusimaan sama, minkä teimme viime vuonna. Meille sopii tämä haastajan rooli hyvin, Schalin vinkkaa.

Finaalit käynnistyvät viikon kuluttua lauantaina vieraskaukalossa. Mestari on selvillä viimeistään 25. maaliskuuta.

Teksti: Joni Hildén