Schalinille uran ensimmäinen liigamaali - Viikonlopun peleistä saldona voitto ja tappio

14.02.2021

Kiekko-Espoon viikonloppu oli kaksijakoinen, kun ensin lauantaina espoolaiset haki riemastuttavan voiton Hämeenlinnasta 5-2- lukemin ja sunnuntaina Kiekko-Espoon kärkipaikkaa havitteleva KalPa kävi varastamassa pisteet 6-2- numeroin Tapiolasta.

- Ottelu oli numeroidensa kaltainen. KalPa tuon verran parempi joukkue tänään ja ansaitsi voittonsa. Meillä oli omat hetkemme, emmekä käyttäneet niitä. Kyllä se äkkiä näkyy noin hyvää joukkuetta vastaan taululla, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen totesi.

Ilon hetkiäkin joukkueella oli, sillä ottelun tasoitusosumasta vastasi nuori, vasta 15-vuotias Julia Schalin. Osuma oli Schalinille liigauran ensimmäinen, joka sai hymynkareen nuorukaisen kasvoille.

- Se oli aika helpottava tunne, kun koko kauden sitä maalia on hakenut, Schalin iloitsi.

Joukkuekaverit muistivat onnitteluin nuorta maalintekijää ja loivat uskoa siihen, että maaleja rupeaa nyt tulemaan enemmän, kun ketsuppipullon korkki on saatu auki. Kuten kuvioon kuuluu, myös tärkein väline, kiekko jäi talteen.

- Totta kai, Schalin naurahti.

"Julia on superlahjakas pallotaituri"

Schalin liittyi Kiekko-Espoon riveihin kesällä, kun koko juniori-ikänsä oli pelannut poikajoukkueissa. Kauden aikana pelaaminen on kehittynyt entisestään ja päävalmentaja Haapanen uskoo nuorella pelaajalla olevan hieno tulevaisuus edessä.

- Kyllä Julia on työteliäs ja superlahjakas palloilulahjakkuus, niin jääkiekossa kuin jalkapallossa. Hieno tulevaisuus on edessä. Ahkerasti harjoittelee ja tekee töitä. Muistaa vaan välillä levätäkin, niin tulee hyvä, Haapanen kehui.

Viime peleissä Schalin on pelannut yhdessä Emilia Vesan kanssa. Heidän muodostamansa kolmosketju oli koko viikonlopun joukkueen tehokkain ja yhteispeli tuntuu sujuvan kaksikolla. Sentterinä ketjussa pelasi Anni Montonen.

- Vesku on sellainen työteliäs ja nopea pelaaja. Riistää hyvin kiekkoja, että saadaan hyviä hyökkäyksiä sinne hyökkäyspäähän. On tosi kivaa pelata hänen kanssaan, Schalin kehui ketjutoveriaan.

Kiekko-Espoon pelit jatkuvat perjantaina, jolloin Tapiolaan vieraaksi saapuu TPS.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Riku Laukkanen