Schalinille uran ensimmäinen pudotuspelimaali - Kiekko-Espoolle ensimmäinen täplä

06.04.2022

Kiekko-Espoo avasi välieräsarjan TPS:aa vastaan 5-1- voitolla. Ottelun avausmaalista vastasi uransa ensimmäisellä pudotuspeliosumallaan Julia Schalin. Schalin teki runkosarjassa uransa ensimmäisen liigamaalin ja nyt sitten onnistumisia tuli pudotuspelissäkin.

- Hyvä fiilis on, kaudella on tullut nyt pari maalia tehtyä, ei tämä nyt sen erikoisempi ollut, Schalin toteaa vaatimattomana.

Pelin aikana ehti tapahtua paljon asioita, jonka aikana myös Schalin ehti unohtaa, millainen osuma tuo hänen tekemä maalinsa oikein oli.

- Minkälainen se olikaan?

Lopulta hän kuitenkin sai muistinsa sopukoista kaivettua, millainen maali tulikaan tehtyä.

- Sofia (Nuutinen) syötti sieltä kulmasta ja sitten otin siellä kulmassa sen haltuun. Sen jälkeen heittäydyin mahalleen ja vedin maaliin, Schalin kuvailee osumaansa.

Kiekko löytää tiensä, mikäli joku sen muisti ottaa talteen, samaan paikkaan, jossa hänellä on tuo ensimmäisen liigamaalinsa kiekko. Siitä ei haastattelutilanteessa nuorella maalintekijällä ollut tietoa, oliko kukaan ottanut kiekkoa talteen.

Nuoren pelaajan upeat suoritukset saavat myös kokeneen päävalmentajan Sami Haapasen kehumaan Schalinin työskentelyä.

- Kehuin joukkueelle, kun saimme nuorta voimaa jalkapallokentiltä mukaan tänne. Julia oli futaamassa tuossa välissä. Erittäin hyvä startti häneltä playoffeihin ja uskon, että lisää on luvassa, Haapanen uskoo.

Seuraavaa voidaankin odotella jo lauantaina, kun Kiekko-Espoo kohtaa TPS:n vieraissa Turun Kupittaalla. Ottelu Turussa alkaa kello 17:30.

Teksti: Joni Hildén