Sisuuntunut Kiekko-Espoo murskasi Kuortaneen - Holopaiselle viiden maalin ilta

06.03.2022

Kiekko-Espoo jatkoi sunnuntaina siitä, mihin lauantaina jäi ja kaatoi Kuortaneen Tapiolassa luvuin 8-0. Ottelun hahmoksi nousi peräti viisi maalia vierailijoiden verkkoon iskenyt Elisa Holopainen. Holopaisen onnistumiset lämmittivät myös joukkueen päävalmentajaa.

- Jumpattiin hänen kanssaan ja kävimme juttuja läpi. Ei se, että Ellu on pelannut joka pelissä hyvin, mutta kyllä hän hieman sitä maalinteon kynttilää on pitänyt vakan alla piilossa. Kyllä siihen on yritetty kannustaa, että rohkeus vaan siihen maalien tekemiseen, kun taito on kerran lähestulkoon lahjana lyöty hänelle. Kyllä hän oli tänään äärimmäisen hyvä maalipaikoissa, Sami Haapanen kehui.

Onnistumiset ruokkivat ja se näkyi myös tänään, sillä Holopaisen lisäksi maalintekijäsarakkeesta löytyi lauantaina uransa ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt Julia Zielinska. Puolalaispuolustaja löysi viikonloppuna maalijyvänsä.

- Julia on loistava nuori puolustaja, jolla on erittäin loistava tulevaisuus edessä. Hän on jaksanut tehdä töitä, hän on nyt kolmatta vuotta Suomessa ja tekee iltapäivät sekä illat töitä. Hän on hyvin maassa oleva tyyppi.

- Kolme maalia puolustajalle viikonlopussa on kelle tahansa pakille kova juttu, saati sitten pelaajalle, jolla on alle 15 liigapeliä vyöllä, Haapanen myhäili.

"Sisuuntunut joukkue"

Espoolaisten kotipeliviikko alkoi karulla tavalla keskiviikkona, kun HIFK kävi ryöstöretkellä Tapiolassa. Kasvojen pesu onnistui kuitenkin viikonloppuna, joukkueen lyötyä ensin lauantaina Kärpät ja nyt sitten sunnuntaina Kuortane sai tuntea sarjakärjen tappiovihan.

- Kyllä tuo keskiviikon HIFK-tappio sisuunnutti joukkueen ja herätti varmasti pelaajat, valmentajat sekä taustaryhmän keskittymään asioihin ja niin eilinen peli, kuten tämän päivän peli viestivät siitä, että joukkueessa on paljon hyvää ja potentiaalia sisällä, kunhan saadaan se joka ilta ulosmitattua jäälle, Haapanen pohti.

Kokonaisuutena viikosta jäi käteen kuusi pistettä mahdollisesta yhdeksästä pisteestä. Pisteiden valossa lopputulokseen voidaan olla tyytyväisiä.

- Saimme huonon startin peliviikkoon, toki 1-5 mairittelee HIFK:ta, mielestäni emme niin kujalla pelistä olleet. Toki he olivat parempia ja kunnioitetaan tulosta. Sitten teimme tiettyjä tarkennuksia peliin ja tietysti sekin, että aika kuluu olympialaisista, ja pelaajat palautuvat sieltä. Meillä oli iso joukko pelaajia siellä. Luulen, että näissä asioissa on myös sellaisia fysiologisia juttuja.

- Osalla jalka painaa ja osalla on ollut raskaampaa. Mitä enemmän saamme olla yhdessä, ja treenattua sekä rytmitettyä harjoittelua hyvin. Olen kovin luottavainen joukkueemme suhteen. Suunta on taas oikea.

Kiekko-Espoon kausi jatkuu viikon päästä, kun Ilves mittaa sarjakärjen kunnon. Ensin tamperelaiset tulevat vierailulle Tapiolaan, jossa peli alkaa kello 16:05 ja sitten sunnuntaina espoolaisten bussin nokka käännetään kohti Tesoman jäähallia.

Teksti: Joni Hildén