Sofia Nuutinen ratkaisi Kiekko-Espoolle finaalipaikan

14.03.2021

Kiekko-Espoo varmisti finaalipaikan voittamalla Ilveksen Tampereella 2-1. Tiukan, Tesomassa pelatun 4. välieräottelun ratkaisevan osuman teki Sofia Nuutinen, kun kolmatta erää oli jäljellä vajaa kymmenen minuuttia.

- Päällisin puolin ottelusta jäi hyvät fiilikset. Oli meillä vaikeampaakin, mutta löydettiin se, mistä meidän jengimme on tehty ja kaikki nosti hyvin tasoa. Haettiin se voitto, mitä olimme tavoittelemassakin, Nuutinen toteaa.

Ottelun ensimmäinen erä meni Ilveksen nimiin, mutta toisessa erässä Kiekko-Espoo paransi peliä entisestään ja onnistui myös tasoituksessa. Tasoitusmaalin jälkeen ote siirtyi entisestään espoolaisille ja toisella erätauolla varakapteeni Tea Villilällä oli joukkueelleen selkeä viesti.

- Laitetaan jalkaa kaasulle ja puita uuniin, Villilä latasi Ruudun haastattelussa.

Terveiset menivät perille, sillä kolmannessa erässä Kiekko-Espoo pyöritti peliä tamperelaisten päädyssä. Ottelun kulusta paljon kertovat myös maalivahtien torjunnat, sillä Anni Keisalalle merkittiin yhteensä 39 torjuntaa, kun taas Tiia Pajarinen sai 15.

- Kokonaisvaltaisesti olimme läpi pelin ja koko sarjan parempi joukkue. Kaikki kunnia Ilvekselle, hieno joukkue ja puolustaa hyvin. Ihan huikean hyvä maalivahti Anni Keisala. Tästä voi sillä tavalla olla iloinen tämän sarjan voittamisesta, koska oli kovan työn takana, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen kiteytti.

Ottelun voitto tarkoitti sitä, että Kiekko-Espoo vei ottelusarjan voitoin 3-1 ja etenee lauantaina 20. maaliskuuta alkavaan finaaliin.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Tiina Puputti