Suomi voitti pronssia Viitasuon maalilla

01.09.2021

Kanadan Calgaryssä pelattujen MM-kisojen pronssiottelussa Suomi kaatoi Sveitsin 3-1. Ottelun voittomaalista vastasi Kiekko-Espoon puolustaja Ella Viitasuo, joka laukoi kiekon ylänurkkaan ja vei siinä vaiheessa ottelua Naisleijonat kahden maalin karkumatkalle.

- Sain kiekon siniviivalla ja tiesin, että pitää toimittaa maalia kohti ja pitää haastaa, koska heillä oli hyvä maalivahti. Onneksi siellä oli hyvä maski ja sitä kautta saatiin kiekko maaliin, Viitasuo kertasi osumaansa.

Viitasuo oli turnauksessa yksi Suomen varmimpia puolustajia ja teki paljon töitä, vaikka tulostaululla pisteiden muodossa se ei kovin paljoa näkynytkään. Hän oli ehdottomasti nainen paikallaan ja myös päävalmentaja Pasi Mustonen antoi kehuja espoolaispakille turnauksen aikana.

- Meillä meni kokonaisuutena tämä turnaus aika hyvin ja pystyimme parantamaan peli peliltä tätä turnausta. Nuoret pelaajat tulivat hyvin sisään, Viitasuo analysoi turnausta koko joukkueen osalta.

Viitasuon lisäksi Kiekko-Espoon riveistä MM-kisoissa pelasivat ja pronssia voittivat Minttu Tuominen, Nelli Laitinen, Elisa Holopainen ja Emilia Vesa. Kiekko-Espoo onnittelee tuoreita pronssimitalisteja.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Tiina Puputti / Suomen Jääkiekkoliitto