TÄKS ISKI HATTUTEMPUN ESPOON KURITTAESSA TPS:aa.

18.09.2023


Perjantai-ilta Tapiola 2-hallissa, hetki sitten on päättynyt Kiekko-Espoon ja TPS:n välinen Naisten Liigan ottelu espoolaisten voittoon 6-0. Ottelun yksi sankarittarista on kolme maalia tehnyt Lisette Täks.

– Meillä oli tavoitteena, että lähdetään rytmittämään peliä ja pelaamme omaa peliämme. Mielestäni me onnistuimme siinä todella hyvin. Joukkueelle iso käsi siitä. Sen kokemuksen kautta saatiin peli hyvin hallintaan, olihan siinä sitten helppo pelata ja nauttia samalla, Täks toteaa.

Hattutempun tehnyt Täks oli kysytty haastateltava, sillä joukkueen oma media ei ollut ainoa, joka hänen kommenttejaan halusi perjantaisen ottelun jälkeen. Pelaaminen kotikaukalossa sitten viime kevään hävittyjen finaaliotteluiden oli Täksille myös odotettu asia.

– Kyllä tätä on odottanut pitkään, vaikka Matinkylässä oli avausturnaus, on se eri asia päästä ihan oikeasti omaan kotihalliin pelaamaan. On se huikea fiilis, kyllä se tuo sen omansa siihen peliin mukaan, että saa sitä kautta boostia siihen, Täks tietää.

Haastattelun lomassa viereltä kuuluu kuittailua Täksille, kuten tapoihin useimmiten kuuluu. Kuittaajana on joukkueen vastuuhuoltaja Marko Ahlroth.

– Lisette, teitkö kolme maalia, Ahlroth huikkaa viereltä.

Kuittaus on osuva, sillä Täks teki ottelussa kolme maalia. Vaikka jääkiekossa maaleja syntyy paljon, ei kolmen maalin tekeminen ole siltikään jokapäiväinen asia. Kysyttäessä Täksiltä, milloin hän on viimeksi hattutempun tehnyt, ei hänellä ollut muistikuvaa siitä.

– En muista, en yhtään muista, Täks tunnustaa.

Muistin virkistykseksi tilastoista, Naisten Liigassa hän on edellisen kerran onnistunut hattutempun tekemään tasan vuosi sitten, jolloin Ilves kaatui Espoossa 6-2. Tosin viimeisimmästä hattutempusta ei todellisuudessa ole niin kauan, sillä hän teki helmikuussa pelatussa harjoitusottelussa Latviaa vastaan neljä maalia.

juttu jatkuu kuvan alla...

Tälläkin kertaa kotijoukkue iski kuusi maalia, joista peräti viisi oli tehty ylivoimalla. Erikoistilanteilla oli siis ottelussa hyvinkin suuri merkitys. Täks sanoo, että ylivoimaa on hieman harjoiteltu, mutta tällainen ylivoimatehokkuus ei tullut nyt pelkästään harjoittelun tuloksena.

– Kyllä se rentous tuo omansa siihen. Vaikka ei olla ylitse muiden treenattu ylivoimaa, niin kyllä sen huomasi, kun kaikilla oli rentoa pelata, kyllä se silloin napsuu paikalleen kaikki, Täks miettii.

Toimivaan pelaamiseen kuuluu myös se, että asioista on puhuttu kentällisen kesken, miten kentällä toimitaan.

– Kyllä me jossain määrin olemme sopineet kaikki haut ja tällaiset, että kaikilla on tiedossa. Sitten me oikeastaan menemme sen pelin mukaan, miten vastustaja asettuu siihen ja pystymme muuttamaan sitten kuviota pelin aikana, Täks valaisee.

Haastattelun aikana vastuuhuoltaja Ahlroth käy useamman kerran kuittailemassa Täksille. Sen vuoksi on myös hyökkääjältä kysyttävä, että millainen huoltaja tämä kuittailijoiden äiti ja isä oikein on.

– Se on kyllä vähän sellainen ronski, vaikka hänen pitäisi tyhjentää juomapulloja, niin heittelee pelaajien varpaille vettä. En sitten tiedä, kai se joskus hoitaa hommansa ihan hyvin, Täks kuittaa.

Seuraavan kerran päästään näkemään, kuinka huoltaja Ahlroth hoitaa hommiansa, kun Kiekko-Espoo kohtaa lauantaina HPK:n kotikaukalossa Tapiola 2:ssa. Tuo ottelu alkaa kello 15:15.

Teksti: Joni Hildén