Tappioputken katkaisu ei onnistunut - Nyt KalPa vei pisteet

12.01.2020

Kiekko-Espoon tappioputki sai jatkoa Kuopiossa, kun KalPa vei 5-1- voiton. Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun espoolaisten hylätyn maalin jälkeen KalPa siirtyi heti 2-1- johtoon eikä vierailijat toipunut enää siitä.

- Me leikitään tulella, pelataan sellaisilla riskialttiilla alueilla sellaista peliä, mitä ei voida huippujoukkueita vastaan pelata, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen totesi.

Ottelu lähti Kiekko-Espoon näkökulmasta väärille jengoille jo heti alusta lähtien, kun KalPa siirtyi heti ensimmäisellä minuutilla johtoon. Siitä vierasjoukkue vielä toipui ja tasoitusosumakin nähtiin vielä ensimmäisen erän aikana.

- Olimme ensimmäisessä erässä selkeästi parempi joukkue. Peli jäi toiselle erätauolle, Haapanen harmitteli.

Viimeisistä viidestä ottelusta pisteitä ei ole herunut. Peli ei ole ollut samanlaista kuin alkukaudella, varsinkaan pisteiden muodossa. Haapasella on selkeä näkemys siitä, mistä tappioputki johtuu.

- Selkeästi päävalmentaja on ollut kädetön. Minähän tuota joukkuetta johdan ja minun on saatava pelaajat pelaamaan parhaalla mahdollisella tavalla. Kyllä joka päivä teen töitä sen eteen, että pelattaisiin paremmin. Viime yökin on katsottu videoita ja valvottu kolmeen asti töitä tehden. Koko ajan töitä tehdään ja yritetään olla parempia, Haapanen paalutti.

Pelit Kiekko-Espoolla jatkuu viikon kuluttua Tampereella Ilvestä vastaan. Tappioputkesta huolimatta runkosarjan voitto on yhä espoolaisten omissa käsissä. Pelin on joka tapauksessa parannuttava, mikäli joukkue haluaa pudotuspeleihin lähteä ykkösenä.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Juha Leskinen