Tiedote: Naisten Liigan mestari Kiekko-Espoo osallistuu kovatasoiseen kansainväliseen turnaukseen Kiinassa

07.08.2019
Kuva: Riku Laukkanen
Kuva: Riku Laukkanen

Naisten Liigan hallitseva mestari lähtee elokuussa ennen naisten Liigan starttia kansainväliseen turnaukseen Pekingiin Kiinaan.

Turnauksessa Kiekko-Espoo kohtaa mm. Venäjän ja Tsekin sarjojen mestarijoukkueet. Venäläisen Agidel Ufan ja Tsekin Kladnon lisäksi turnauksessa on kolme kiinalaisjoukkuetta, joista yksi on mm. Naisleijonien maalivahti Noora Rädyn ja nykyisin Kiekko-Espoossa pelaavan hyökkääjä Annina Rajahuhdan aiemmin edustama Kunlun Redstar / Vanke Rays.

Luvassa on vauhdikkaita kansainvälisiä pelejä, joten turnaus toimii hyvänä valmistaumisena syyskuun puolivälissä starttaavaan Naisten Liigaan. Pelien lisäksi Kiekko-Espoo haluaa olla mukana edistämässä Suomen ja Kiinan välistä talviurheilun yhteistyötä sekä olla lisäämässä lajin ja Suomen tunnettuuta paikallisten lasten ja nuorten parissa. Välipäivien ohjelmassa onkin myös urheilun ulkopuolista toimintaa.

Kiinassa aiemmin pelannut Annina Rajahuhta odottaa tapahtuvaa innostuneena.

- Harvoin pääsemme seurajoukkueen kanssa vertaamaan tasoamme muiden maiden seurajoukkueiden mestareita vastaan, joten odotan mielenkiinnolla ja kuplivalla innolla tätä ainutlaatuista reissua. Hauska palata jälleen Kiinaan ja kohdata vanhoja joukkuekavereita jäällä. Uskon, että reissu tarjoaa mielenkiintoisia kokemuksia ja hitsaa jengin hyvin yhteen ennen Liiga- kauden aloitusta.

Espoolaisten kapteeni, puolustaja Minttu Tuominen uskoo kokemuksen kantavan pidemmällekin kautta. - On todella hienoa saada seurajoukkueen kanssa näin ainutlaatuinen mahdollisuus osallistua kovatasoiseen kansainväliseen turnaukseen. Odotamme reissua innolla, ja uskon että se tulee olemaan yksi alkukauden kohokohdista.

Viime kaudella mestaruuden voittanut Espoon Blues vaihtoi nimensä Kiekko-Espooksi keväällä.

Kiekko-Espoon otteluiden aikataulu (ajat Pekingin aikaa):

22.8 Turnauksen avajaiset

24.8 15.00 Beijing LanDi - Kiekko-Espoo

25.8 19.00 Kiekko-Espoo - Kladno 

27.8 19.00 Kunlun Red Star / Vanke Rays - Kiekko-Espoo 

28.8 Sijoitusottelut ja mitalipelit