Tiukka finaalitappio - tuloksena turnaushopea

03.09.2019

Kiinan turnauksen finaalissa lähtötilanne oli sama kuin turnauksen eka pelissä. Tai näin vastustajan osalta. Ensimmäisessä pelissä KRS Vanke Rays vei pidemmän korren tiukassa, rankkareihin päättyneessä taistossa ja näin ollen espoolaisilla oli finaalissa mahdollisuus revanssiin. Viikon aikana KRS Vanke Rays oli vahvistunut neljän ulkomaalaispelaajan verran, mutta se ei espoolaisten valmistautumiseen vaikuttanut. Voittoa lähdettiin hakemaan. 

Ottelun alku oli kuitenkin tahmea. 

"Alku oli kaikkea muuta kuin oli suunniteltu. Tarkoitus oli puolustaa tarkasti ja iskeä terävästi vastaan. Alussa merkit toimi, mutta emme olleet iholla. Vastustaja pääsi pyörimään ja hyörimään alueella", kommentoi valmentaja Haapanen ja jatkoi

"Pelin edetessä peli aukesi ja pystyimme luomaan useita laadukkaita paikkoja, joskin myös vastustaja. Peli eteni loppuun saakka ensimmäisen erän numeroissa, vaikka loppukiri oli äärimmäisen vahva. Viimeinen puolitoista minuuttia tasoitusta haettiin kuudella viittä vastaan, mutta tuloksetta."

Lopputuloksena siis hopea. Hampaankoloon jäi sopivasti, mutta turnauksen anti kokonaisuudessaan oli ehdottomasti positiivisen puolella. 

"Turnaukseen voidaan kokonaisuutena olla tyytyväisiä. Kovat kolme peliä ja yksi hieman köykäinen mahtui matkaan. Paljon yhteisiä, joukkueelle arvokkaita tunteja. Tämä hävitty finaali jättää sopivan kiukun ja nälän, jota alamme purkamaan 7.9. naisten liigan avauksessa Kuopiossa", kommentoi päävalmentaja Haapanen

"Nyt on enää vaatimaton 18 tunnin kotimatka edessä. Mutta mikäs tässä on matkustaa upeassa, toisiaan tukevassa ja arvostavassa seurassa. Ikimuistoisia kokemuksia nämä ovat. Kiitos mukana olleille", Haapanen päättää jorinansa.


Kotimainen Naisten Liiga starttaa Kuopiossa avausturnauksella 7-8.9. 

La 7.9 Ilves - Kiekko-Espoo 13.45 

Su 8.9 Kiekko-Espoo - Kuortanen 10.15

Ensimmäinen kotipeli Tapiola2 la 21.9 kello 17.20, Kiekko-Espoo - Kärpät

Kausarit Lippuautomaatin sivuilta


TILASTOT

12:30 1-0 Pi Yunlin ( Rachel Llanes )

MAALIVAHTIEN TORJUNNAT

Kimberly Newell 12+8+8=28
Tiia Pajarinen 16+9+4=29

JäähytKRS VANKE RAYS 0x2min
KIEKKO-ESPOO 2x2min