Tiukka vääntö päättyi espoolaisjuhliin

03.02.2020

Kiekko-Espoo vei runkosarjan päättäneen ottelun Kuortaneella nimiinsä 1-0. Jatkoajalla tulleesta osumasta vastasi Ella Viitasuo. Ottelu oli tasainen, vaikka vedot menivät selkeästi espoolaisille. Vaarallisia paikkoja oli molemmilla joukkueilla.

- Se oli sellainen vaiherikas peli, ei ehkä ollut ytimessä ihan alussa. Kun pääsimme vauhtiin, loimme kyllä hyökkäysalueella hyvin tilanteita. Mielestäni ansaittu voitto ja olimme varmaan tuon verran parempia, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen totesi.

Lauantaina joukkueiden välinen kamppailu päättyi Kiekko-Espoolle 7-0. Sunnuntain peli antoi joukkueelle kokemuksen siitä, kuinka vähämaalinen ja tasainen ottelu käännetään voitoksi.

- Saatiin itseluottamusta tuosta jatkoajalla pelaamisesta, ne on pääosin menneet meillä hyvin. Olemme saaneet kairattua voittoja jatkoajallakin. Ehkä maaleja olisi ollut kiva saada tehtyä myös tänään, mutta vastustajan maalivahti pelasi hyvin, niin emme saaneet sieltä sitä luottoa jatkoon, espoolaisten kapteeni Minnamari Tuominen pohti.

Pitkä ja vaiherikas runkosarja päättyi Kiekko-Espoon voittoon, jonka turvin espoolaisilla on kotietu kaikilla pelattavilla kierroksilla. Runkosarja ei ole ollut helppo, vaan matkan varrelle on mahtunut myös pitkä tappioputki.

- Syksyllä saimme paljon voittoja, vaikka pelin taso oli vaihtelevaa. Joulun ympärillä tuli pieni kuoppa. Vietiin kyllä pelejä, mutta maaleja ei saatu tehtyä ja annettiin vastustajalle hyviä maalipaikkoja. Emme olleet tyytyväisiä omaan peliin eikä siihen, että voittoja ei tullut, Tuominen kertasi.

- Viime aikoina voittoja on sitten taas tullut ja trendi on ollut ylöspäin suuntautuvaa. Tästä on hyvä jatkaa.

Pudotuspelit alkavat Kiekko-Espoon osalta 22. helmikuuta kotiottelulla. Vastaan espoolaisille tulee alemmassa jatkosarjassa toiseksi tullut Vaasan Sport.

Teksti ja kuva: Joni Hildén