Tuoreita Suomen mestareita kotikisoihin

25.03.2019

Maanantaina julkaistiin odotetut Naisleijonat huhtikuun 4. päivä starttaaviin kotikisoihin.

Kisametroon tiensä varmasti ovat raivanneet tuoreista Suomen mestareista jo Minttu
Tuominen, Nelli Laitinen, Ella Viitasuo ja Jenna Silvonen. Annina Rajahuhta kamppailee vielä tällä viikolla kolmannentoista hyökkääjän kisapassista.

Joukkueesta julkaistiin kolme maalivahtia, joista yhtenä valintana oli erinomaisen kauden pelannut Jenna Silvonen. Jenna pelasi koko kauden yli 90%:n torjuntaprosentilla ja kruunasi kautensa playoffeissa toimimalla joukkueensa viimeisenä lukkona 94,48%:n torjuntaprosentilla. Kuudessa pelaamassaan playoff-ottelussa Jenna ohitettiin vain yhdeksän kertaa. Naislejoniin Jenna lähtee taistelemaan kakkosmaalivahdin paikasta Eveliina Suonpään kanssa Noora Rädyn ottaessa odotetusti ykköstorjujan roolin. Meritähtitorjuntojen erikoisnaisena tunnettu Jenna lähtee ensimmäisiin aikuisten arvokisoihinsa ja mikä sen parempaa kuin aloittaa maajoukkue ura kotikisoilla Espoossa.

Puolustukseen valittiin seitsemän pelaajaa ja sinikeltaiset Suomen mestarit valtasivat
kolme näistä paikoista. 

Minttu Tuominen, Bluesin kokenut kapteeni pelasi vahvan kauden ja johti joukkuetta niin puolustuspäässä kuin hyökkäyspäässäkin. Tehoja syntyi melkoisesti
koko kauden aikana, 36 ottelussa huikeat 70 pistettä (16+54). Playoffien kuudessa
ottelussa noista tehoista syntyi 3+4. Minttu on Bluesin jo valitusta nelikosta kokenein
arvokisakävijä, sillä Mintulla on 2 olympiapronssia (2010 ja 2018) ja 3 MM-pronssia (2011, 2015 ja 2017) Naisleijonien kanssa.

Toisena puolustajana kisametroon itsensä sai sinikeltaisten nuorisotähti Nelli Laitinen.
Nelli kävi tammikuussa kipparoimassa Suomen alle 18-vuotiaat tyttöleijonat MM-
kisahistorian toiseen pronssimitaliin. Kauden aikana Nelli on viihdyttänyt Bluesin riveissä vahvoilla otteillaan. Nuoresta iästään huolimatta Nelli on pelannut kypsän ja
ennakkoluulottoman kauden Naisten Liigassa, tehoillen 33 ottelussa 44 pistettä (12+32), joista playoffien kuudessa ottelussa syntyi 0+5. Tulevat kotikisat ovat myös Nellille ensimmäiset aikuisten arvokisat.

Kolmantena puolustajana Bluesista kisametroon pääsee Ella Viitasuo. Ella toimi koko
kauden Bluesin luottopakkina ja keräsi 35 ottelussa 22 pistettä (8+14), joista viidessä
playoff-ottelussa syntyi 2+1 tehot. Naispelaajana isokokoiseksi puolustajaksi lukeutuva
Ella on perusvarma pakki, joka pelaa täysillä loppuun asti. Ellalle on kertynyt
arvokisakokemusta aikuisten puolelta, sillä taskussa on yhdet MM-kisat (2016) ja yhdet
olympialaiset (2018), joista kotiintuomisena oli pronssimitali.

Joukkueen julkistustilaisuudessa siis esiteltiin kolme maalivahtia, seitsemän puolustajaa ja kaksitoista hyökkääjää. 13.s hyökkääjä valitaan vielä tiistaina alkavalla kisaleirityksellä ja Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen kertoi paikasta taistelevan vielä kaksi pelaajaa, Vilma Tanskanen ja Bluesin tehohyökkääjä Annina Rajahuhta. Annina saalisti kauden aikana Liigan 36 ottelussa 70 pistettä (40+30), joista kuudessa playoff-ottelussa tuli 4+0. Kokeneella Anninalla on myös vyöllään useat arvokisat, joista MM-pronssia löytyy vuodelta 2011 ja kaksi olympiapronssia (2010 ja 2018). Annina siis saattaa täydentää Suomen mestarien kisametro-osaston viiteen pelaajaan, mutta sitä saadaan vielä jännittää tämän viikon ajan.

Jennan, Mintun, Nellin ja Ellan ohella kaikkia Naisleijonia päästään kannustamaan 4.4. alkaen Espoon kotikisoissa. Kisoissa tehdään varmasti historiaa, sillä ensimmäistä kertaa kisoissa kamppailee 10 maajoukkuetta.

Liput Ticketmasterista

https://www.ticketmaster.fi/artist/2019-naisten-jaakiekon-mm-kisat-lippuja/1006495