Vaarakallio aateloitiin Jääkiekkoleijonaksi -"Loimme Espooseen voittamisen kulttuurin"

12.11.2021

Pitkän liigauran Kiekko-Espoossa pelannut Petra Vaarakallio aateloitiin jääkiekkoleijonaksi numero 260 ennen Karjala-turnauksessa pelattua Suomen ja Venäjän kamppailua. Kaudella 1992-93 alkaneella liigaurallaan hän Suomessa pelatessaan edusti aina espoolaista seuraa, joko Kiekko-Espoota tai Bluesia.

- Oli hieno ja arvokas tapahtuma. Minusta oli hienoa, kun yli 80-vuotiaat vanhempani pääsivät mukaan. Se oli hieno ja arvokas tapahtuma, Vaarakallio totesi.

- Onhan se hienoa, kun vanhat meriitit muistetaan. On hienoa olla mukana jatkumossa, joka on jatkunut kauan ennen minua ja jatkuu vielä kauan jälkeenpäinkin. Aatelointi on hieno juttu.

Vaarakallio voitti Kiekko-Espoon ja Bluesin paidassa pelatessaan yhteensä seitsemän Suomen mestaruutta, jonka lisäksi hänen meriittilistaltaan löytyy kaksi Euroopan mestaruutta, neljä MM-pronssia, yksi olympiapronssi sekä yksi EM-pronssimitali.

- Urasta on jäänyt paljon hyviä muistoja ja hyviä ihmisiä elämään. Se on ollut vähän sellainen elämäntapa. Aina olen pelannut jotain joukkuelajeja. En osaa edelleenkään olla ilman pelaamista, Vaarakallio paljasti.

Vaikka jäällä ei Vaarakalliota enää näe, voi hänet silti nähdä maila kädessä salibandyn parissa.

- Polvet ja kroppa sanovat, että älä enää, siitä huolimatta pelaan sählyä kuitenkin. Ja uin kovasti, mutta kyllä se joukkuelaji on paljon kivempaa kuin joku yksin uiminen tai hiihtäminen, Vaarakallio vakuutti.

Vaarakallion ura alkoi Espoossa kaudella 92-93 ja sitä kesti aina vuoteen 2005-2006 saakka, jolloin hän siirtyi Sveitsiin DSC Oberthurgauhun. Vuosiin mahtuu paljon muistoja ja niiden aikana hän on juhlinut myös seitsemää Suomen mestaruutta.

- Ensimmäisenä muistona tulee se, kun voitettiin Espoossa ensimmäinen mestaruus. Se oli hieno juttu. Meillä oli nuori joukkue ja silloin tuli ensimmäisen kerran tunne, että voimme tehdä ihan mitä tahansa, Vaarakallio muisteli.

Vaarakallio oli yhtenä joukkueen osana luomassa sitä voittamisen kulttuuria, josta tänä päivänäkin Espoossa voidaan nauttia.

- Me loimme sinne sellaisen voittamisen kulttuurin. Aina kun joukkueeseen tuli uusia pelaajia, ne tulivat sisään siihen voittamisen kulttuurin. Luulen, että Espoossa on vieläkin sellainen kulttuuri menossa, Vaarakallio pohti.

Voittamisen kulttuuri on edelleen vahvana Kiekko-Espoossa, viimeiset vuodet ovat sen osoittaneet, kun joukkue voittaa illasta toiseen. Tätä mieltä on myös jääkiekkoleijona numero 260.

Teksti ja kuva: Joni Hildén