Välieräsarja katkolla lauantaina!

07.03.2019

Bluesin ja KalPan välieräsarjan toinen ottelu pelattiin Niiralan montussa Kuopiossa ja yleisölle tarjoiltiin tiistain ottelun tapaan vauhdikas kamppailu. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa ensimmäisessä erässä, vaikka sinikeltaisilla olikin hienoinen hallinta KalPan istuttua neljä minuuttia jäähyllä. Laukauksien kuitenkin paukkuessa pääosin plekseihin, jäivät maalivahtien torjunnat KalPan Tiina Ranteen osalta 8 torjuntaan ja virkasiskon Jenna Silvosen 9 torjuntaa. Erätauolle mentiin nollassa nollassa.

Toisen erän alkupuolella näytti hetken verran huolestuttavalta Bluesin osalta, kun KalPa vyörytti pitkää pyöritystä sinikeltaisten puolustusalueella. Kenttäpelaajien ollessa turbulenssissa Kuopion lentokenttänäkin tunnetussa hallissa, joukkueen maalia vartioinut "Silli" jatkoi tiistaina nähtyjä varmoja otteitaan ja piti tilanteen nollissa.

Erän puolessa välissä Bluesin Minttu Tuominen jouduttiin pysäyttämään sääntöjen vastaisesti ja joukkue pääsi pistämään taas ylivoimamyllyä käyntiin. Tällä kertaa mylly tuotti tulosta, kun Ida Kuoppala tarjoili Mintulle namupassin ja Minttu latasi pommikoneen kohti Ranteen vartioimaa maalia. Loistavaa maskia maalin edessä tehnyt Reetta Valkjärvi ohjasi kiekon vastustamattomasti ohi KalPa-vahdin ja kädet kattoa kohti ajassa 30:38! Toiselle erätauolle siirryttiin Bluesin 0-1 johdossa. Maalivahtien torjunnat Ranne 18 ja Silvonen 9.

Kolmannen erän alkuun saatiin heti vauhtia ja vaarallista tilannetta, kun "Silli" hukkasi kiekon torjunnan jälkeen ja meinasi pyöräyttää kiekon omaan maaliin. Ottelun päätuomari Sini Kauhanen kävi tarkistamassa tilanteen videolta, mutta tarkistuskaan ei tuonut KalPalle vielä maalia. Tilanne pysyy samana tulostaululla.

Ottelun ensimmäinen Blues-jäähy nähtiin ajassa 45:10, kun vaihdossa tuli pieni pitkän matematiikan laskuvirhe ja kentällä oli liikaa espoolaisia. Joukkue osoitti kuitenkin, että alivoima toimii ja takaiskuja ei vieläkään tullut. Jäähyn istunut Ida Kuoppala pääsikin melkein suoraan boxista hyökkäykseen, mutta kiekko ehti lipua Ranteelle asti, joka purki kiekon suoraan Rakkolaisen Emmille. "Rakki" otti tilanteen haltuun ja antoi millin tarkan syötön Tinja Haukijärvelle. Liikkuvat taakse ja kiekko ohi Ranteen ajassa 47:26 tilanne 0-2 Bluesille! Jännitystä riitti pian yllinkyllin, kun ensin ajassa 50:38 Minttu lakaisi kalpalaiselta jalat alta ja päätyi boxiin. Minuutti ja sekunti myöhemmin Annina Rajahuhta lisäsi jännitystä ottamalla myös penalttia kampituksesta. Tästäkin kahden naisen alivoimasta kuitenkin selvittiin kunnialla. Pitkään näyttikin, että KalPa ei pysty ohittamaan meritähtitorjunnoistaan mainetta niittänyttä Jennaa, mutta niin vain Kalpan sinnikkyys tuotti tulosta heidän pelatessaan ilman maalivahtia. Ajassa 58:49 nuori tähtihyökkääjä Elisa Holopainen pääsi tulittamaan lätkän Blues-maalin perukoille ja tilanne 1-2.

Maali toimi kuitenkin kuopiolaisille laihana lohtuna, sillä summerin soidessa tulostaululla olivat Bluesin voittoluvut 1-2. Maalivahtien torjunnat kolmannessa erässä - 6 torjuntaa Ranteelle ja 11 Jennalle. Joukkueen taisteluvoittohan tämä oli, niin silti täytyy nostaa pari pelaajaa esiin. Ottelun ehdottomina Blues-hahmoina kunnostautuivat nimittäin Reetta Valkjärvi, joka vaihtoi ajoittain Mintun kanssa rooleja (koska miksei, sentterihän on kolmospakki) sekä muuri nimeltä Jenna Silvonen. Vaikka tänä keväänä Naisleijonilla ei ole kisakoneelle tarvetta kotikisojen takia, niin kyllä Silli ainakin kisametroon hakee vahvasti paikkaa.

Tämän ottelun tuloshan tietää espoolaisittain sitä, että ottelusarja on ensimmäistä kertaa katkolla lauantaina Tapiolassa. Huhujen mukaan paikalle olisi saapumassa Espoon Kiekkokannattajia, joten tunnelmaa lienee odotettavissa myös katsomon puolelta! Eli lauantaina kello 17:30 Tapiolan harjoitushallissa. Liput ovelta 10 euroa, mukana menossa Fat Lizard ja Mili's Food and Café. Tätä ei kannata missata, koska lätkä on parasta livenä.