Välieräsarja venyi neljänteen peliin - Ilves nappasi voiton rankkareilla

13.03.2021

Lauantaina Kiekko-Espoo kärsi 2-3- tappion Ilvestä vastaan Tapiolassa, kun pelattiin välierien kolmas ottelu. Ratkaisu pelille jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailusta, kun varsinaisen peliajan ja 20 minuutin jatkoajan jälkeen ei voittajaa saatu selville.

- Aloitettiin hyvin, ensimmäinen erä oli hyvä. Sen jälkeen kakkoserässä pari isoa virhettä, toki Ilves sai siihen kakkoserään paljon paikkoja virheistämme, mikä sitten vähän leimasi sitä koko pelin loppua, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen pohti.

Kiekko-Espoo meni vähän ennen ensimmäisen erän puoliväliä johtoon Tinja Haukijärven maalilla, jolloin kaikki näytti vielä hyvältä. Toisessa erässä Ilves sai ensimmäisen maalinsa tähän välieräsarjaan eikä mennyt kuin 19 sekuntia, kun Tiia Pajarisen takana helähti toistamiseen.

Espoolaiset eivät jääneet kieriskelemään jäähän, vaan kuittaus tuli nopeasti, kun Nea Katajamäki tasoitti ottelun maalin edestä 43 sekuntia tamperelaisten johtomaalin jälkeen. Kun maaleja ei enää nähty varsinaisella peliajalla eikä jatkoajalla, haettiin ratkaisua voittomaalikisasta.

- Kyllähän meillä paikkoja oli ratkaista se peli jo varsinaisella ja periaatteessa jatkoillakin. Näitä, kun rankkareihin mennään, niin tietyllä tavalla arpapeliä, mutta ehkä tänään vastustaja oli justiin tuon verran parempi ja ansaitsi voiton.

Voittomaalikisassa ainoastaan Emmi Rakkolainen onnistui kertaalleen, jolla Kiekko-Espoo pääsi vielä yrittämään kuudennella vetokierroksella. Ilveksen onnistuessa ja Rakkolaisen epäonnistuessa toisessa yrityksessään, otti tamperelaiset voiton ja venytti sarjan neljänteen otteluun.

Joukkueet kohtaavat toisensa sunnuntaina kello 12:15, joten palautumisaikaa ei jää kovin pitkäksi ajaksi. Ottelua voi seurata Ruutu + -palvelusta. Ottelusarjassa voitot ovat nyt Kiekko-Espoolle 2-1 ja finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Niklas Günsberg