Valkjärven tavoitteena ottaa seuraava askel

02.06.2020

Kiekko-Espoon naisissa tulevalla kaudella jatkava Reetta Valkjärvi on viihtynyt Espoossa todella hyvin viimeisen viiden vuoden ajan. Valkjärven päätökseen jatkamisesta vaikutti onnistunut verkostointi työelämään ja työ, jonka on pystynyt yhdistämään urheiluun.

- Joukkue on aina ollut täällä semmoinen, missä viihdyn. Treenatessa haastetaan aina toisiamme parhaimpaan suoritukseen. Treeneissä ja treenien ulkopuolella on aina hauskaa, Valkjärvi täydentää.

Hollolasta kotoisin oleva Valkjärvi aloitti jääkiekko-uransa Pelicans 2000 poikajoukkueessa. Lukion hän suoritti Kuortaneen urheilulukiossa, josta valmistuttuaan jatkoi Bluesin naisten joukkueeseen. Valkjärvi on ollut mukana kolmissa nuorten MM-kisoissa, jotka lukeutuvat hänen uransa isoimpiin saavutuksiin.

Tulevaa kautta Valkjärvi odottaa innolla ja kertoo, että joukkue tähtää samaan kuin kuluneella kaudella, eli finaaleihin.

- Henkilökohtaisesti tavoitteenani on ottaa seuraava steppi ylöspäin puolustajana, hyökkääjänä tunnetumpi Valkjärvi kertoo.

Kauden päätyttyä kesken Valkjärvi piti pidemmän tauon opiskelun ja työnteon samanaikaisuuden takia. Sarjan keskenjäämisellä oli vaikutuksia hänen mielialaansa, mutta ratkaisu oli joka tapauksessa ymmärrettävä.

Tuleva kausi siintää jo Valkjärven mielessä, vaikka erikoisoloissa harjoitteleminen on ollutkin hieman haastavaa.

-Tauon jälkeen treenit ovat sujuneet ulkona, ja hieman on pitänyt ohjelmia soveltaa, mutta hyvin on mennyt, Valkjärvi kommentoi.

Teksti: Hillevi Holmström

Kuva: Riku Laukkanen