Vesa näkyvässä roolissa espoolaisten voitossa Ilveksestä

09.03.2021

Kiekko-Espoo nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan voittamalla Ilveksen Tapiolassa 2-0. Ottelun ensimmäisessä erässä maalihanat eivät vielä auenneet, mutta toisessa Tinja Haukijärvi vei kotijoukkueen 1-0- johtoon, joka jäi myös espoolaisten voittomaaliksi.

- Saatiin hyvä startti, jalka liikkui heti alusta lähtien. Tietysti, että ensimmäiseen kymppiin ei saatu sitä maalia, tuli pieni harkintavaihe siitä, mihin suuntaan peli lähtee. Mielestäni oli sellainen selkeä playoff-fiilis heti pelin alusta alkaen. Maltettiin pelata, oltiin kärsivällisiä, Kiekko-Espoon päävalmentaja Sami Haapanen totesi.

Espoolaisten maalilla Tiia Pajarinen ei jäänyt Ilveksen kuuman maalivahdin Anni Keisalan varjoon, vaan otteillaan varmisti sen, että voitto tulee. Yksi ottelun ja oikeastaan koko kevään hahmoista on ollut vastikään kuukauden pelaajaksi valittu Emilia Vesa.

- Kyllähän hänen luistelunsa on tällä hetkellä todella tehokasta ja tekee jaloillaan töitä. Pystyy luomaan itselleen ja ketjukavereilleen, koko viisikolle tilanteita omalla hyvällä liikkumisellaan, Haapanen kehui.

Vesan arvo ei ole pelkästään hyökkäyspelissä, vaan hän pystyy auttamaan joukkuetta myös alivoimalla.

- Hän on arvokas pelaaja myös alivoimalla, joka nähtiin tänään, kun toisessa erässä kuusi minuuttia jäähyjä pystyttiin tappamaan todella mallikkaasti. Saimme Ilveksen vaarallisen ylivoimapelaamisen aisoihin. Kyllä siellä oli yksi voiton avaimista tänään, Haapanen pohti.

Laadukkaan alivoimapelaamisen lisäksi Vesa teki espoolaisten 2-0- osuman.

Ottelut jatkuvat torstaina, jolloin joukkueet kohtaavat Tampereella. Kiekko-Espoo johtaa ottelusarjaa 1-0 ja finaalipaikka irtoaa kolmella voitolla.

Teksti: Joni Hildén

Kuva: Riku Laukkanen