Vihdoin ne alkavat – finaalit!

15.03.2019

Kausi 2018-19 lähestyy Naisten Liigan osalta kohti loppuaan ja finaalipari on selvillä. Runkosarjan osalta tämä kaksikko löytyi myös kärjestä, joten kovinkaan yllättävä finaalipari ei ole kyseessä.

Vastakkain asettuu kaksi selvästi hyökkäyspainotteista joukkuetta, joista kummallakin on kuitenkin maalinsuullaan melkoiset muurit. Mitä voidaan siis odottaa finaalisarjalta? No jollei tule paljon maaleja, niin ainakin saadaan monen monta urheiluruutu-torjuntaa. Eli nähtävää on taatusti.

Blues selvitti tiensä puhtaasti kolme-nolla voitoin välieristä ja lähetti KalPan pronssiotteluun. Sarja ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa helppoa kauraa, vaan sinikeltaiset joutuivat jokaisessa ottelussa antamaan kaikkensa voittojen eteen. Viisikkopelaaminen ja loistava maalivahtipeli kuitenkin takasivat Bluesille paikan finaaleista. 

Ilves kairasi neljässä ottelussa tarvittavat kolme voittoa. Ennen playoffeihin alkua Ilveksen tilanne oli hieman huolestuttava, kun joukkue kärsi loukkaantumisista. Playoffien aikana kuitenkin hallitseva mestari sai todeta, että sen kahden kauden hallinta on ohi. Ilves ei jättänyt neljännessä ottelussa mitään jossittelua Kärpille, vaan marssi kirjaimellisesti finaaleihin läpi Kärppäleirin.
Edessä on siis kolme, neljä tai viisi huikeaa kamppailua Tytöstä. Kolmella voitolla Aurora Borealis nousee joko Bluesin Tuomisen tai Ilveksen Tuomasen pään yläpuolelle. Joukkueet ovat saaneet lähes saman verran taukoa peleistä ennen finaaleja, kumpikin joukkue teki maaleja melkoisen määrän välierissä ja oma maali oli hyvin suojeltuna. Mikä siis ratkaisee sarjan jommalle kummalle?Tinja Haukijärvi ja Annina Rajahuhta. © Riku Laukkanen
Tinja Haukijärvi ja Annina Rajahuhta. © Riku Laukkanen

Sarjan voittaa se joukkue, jonka pelaajat onnistuvat pelaamaan toisilleen. Palkinnon saa se, joka onnistuu murtamaan muurin. Nyt on se aika, kun jokainen pelaaja haluaa pelata täysiä. Haluaa pelata logolle edessä, kaverille vieressä. Kaiken kaikkiaan tullaan näkemään ehdottomasti tämän kauden parasta hokia. Siksi sinun siellä ruudun toisella puolella ei kannata missata tätä.


Lauantaina 16.3.2019 kello 12:20 se alkaa, taistelu Tytöstä. Paikkana toimii tuttu Tapiolan harjoitushalli ja pääsylippu on 10 euroa. Ensimmäinen finaaliottelu, Blues vastaan Ilves. Tästä ei enää finaalit parane!

-Tintti Korve